IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nasdaq записа най-лошата си седмица от началото на годината

Wall Street затвори седмицата с волатилна търговия

22:34 | 04.11.22 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Водещите индекси на Wall Street затвориха с ръстове волатилната сесия в петък, но седмицата приключва с големи понижения. Dow Jones сложи край на четириседмичния период с ръст, а Nasdaq записа най-лошата си седмица от началото на годината. И трите индекса многократно "влизаха и излизаха" от зелената територия днес (4 ноември).

Инвеститорите не са сигурни как да приемат последния отчет за новите работни места в американската икономика през октомври, пише CNBC. Данните показват неочаквано голям брой новоразкрити работни места, което подхрани опасенията, че Федералният резерв ще продължи със своята политика по ръст на основната лихва.

Подкрепа на търговията оказаха корпоративни новини. Компанията за мобилни разплащания Block записа ръст на цената на акциите със 17 на сто, след като финансовият ѝ отчет беше по-добър от пазарните очаквания. Но в същото време акциите на Carvana поевтиняха с 20 на сто, след като съобщи за по-големи от прогнозираното загуби.

Така стойността на Dow Jones се повиши с малко над 400 пункта в последния търговски час, или 1,26% до 32 403,22 пункта. За седмицата обаче спадът е от 2,5 на сто. Широкият S&P 500 финишира на ниво от 3770,55 пункта, което е ръст от 1,36 на сто за днес, но за седмицата спадът е от 3,4 на сто.

Технологичният Nasdaq имаше най-лошата седмица от 21 януари насам и затвори със седмичен спад от 5,7 на сто. В днешната търговия обаче индексът записа ръст от 1,28% до 10 475,25 пункта.

Прогнозите за продължаващ ръст на основните лихви в САЩ подхраниха ръста на цената на петрола. Европейският сорт Brent поскъпва с малко над 4% до 98,58 долара за барел, което представлява седмичен ръст от почти 3 на сто. Американският лек суров петрол (WTI) затвори седмицата с цена от 92,56 долара за барел, което е с почти 5 на сто по-скъпо.

На валутните пазари стойността на еврото се повиши до 0,996 долара за брой, а британският паунд се търгува за 1,1373 долара за брой.

По-ниската стойност на щатския долар насърчи търговията със злато. Цената му достигна 1684,70 долара за тройунция, или повишение от 3 на сто. Това е ръст от 2,2% спрямо предходната седмица и е най-голямото седмично поскъпване на ценния метал от края на юли.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:34 | 04.11.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още