IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

"ФеърПлей Пропъртис" вероятно скоро пак ще увеличи капитала си чрез варантите от тази година

Мажоритарят "ФеърПлей Интернешънъл“ АД, който притежава основен дял от емисията варанти, иска свикване на общо събрание на притежателите им

17:00 | 24.10.22 г.
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

„ФеърПлей Пропъртис“ АДСИЦ може отново да пристъпи към увеличение на капитала си чрез упражняване на варанти, въпреки че наскоро приключи такава процедура.

Мажоритарният акционер „ФеърПлей Интернешънъл“ АД, който притежава основен дял от последните емитирани варанти на компанията, е поискал свикване на общо събрание на притежателите на варанти на дружеството.

Общото събрание ще се състои в 14-дневен срок след получаването на искането на мажоритаря. Заседанието трябва да бъде насрочено от съвета на директорите на „ФеърПлей Пропъртис“.

Във връзка с проведена процедура за упражняване на правата на притежателите на варанти от последната емисия на дружеството със специална инвестиционна цел на 11 октомври капиталът на „ФеърПлей Пропъртис“ АДСИЦ беше увеличен от 49 045 400 лв. на 64 045 400 лв.

Увеличението на капитала на дружеството е извършено в резултат на конвертиране на варанти чрез записване на 15 млн. броя нови, обикновени, безналични, поименни акции с право на глас и с номинална стойност 1 лев всяка.

Към 24 октомври неупражнените варанти от емисията са общо 83 090 800 броя.

Свързани компании:

ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ-София - варанти 2022 г.(FPPV)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:00 | 24.10.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още