IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Собственици на имоти във Флорида вече трудно намират застрахователи

Застрахователите обаче са категорични, че не смятат да напускат пазара

21:46 | 17.10.24 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

За последните четири години Флорида беше засегната от четири големи урагана и застраховките за имотите поскъпнаха съществено, ако въобще някой застраховател се реши да предостави услугата, пише Ройтерс, базирайки се на разкази на собственици на имоти в щата. От 2019 година полиците са поскъпнали със средно 60 на сто, а някои големи застрахователи намаляват размера на покритието.

След "Милтън" собствениците на имоти, дори и разположени далеч от брега, се опасяват, че застраховките ще поскъпнат още, както и че въобще няма да има кой да им предложи да сключат застраховка. От Fitch пък предупреждават, че ураганите през тази година ще се отразят не само пазара за застрахователни услуги, но и за презастрахователите.

Въпреки зачестилите бури в региона много застрахователи планират да останат на пазара и в сектора са категорични, че няма отлив от страна на големите играчи, посочва още Ройтерс. За част от тях случилото се през този сезон на ураганите всъщност е било предвидено в моделите им.

За компаниите също е трудно и опитват да намерят решение, което да защити техните клиенти. Allstate например коментира пред Ройтерс, че търси правителствена подкрепа за създаването на специални покрития за застраховките на имоти в региона.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:46 | 17.10.24 г.
Най-четени новини
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още