IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Trump Organization ще строи голф игрище и хотел за 1,5 млрд. долара във Виетнам

Бизнесът с голф игрища и курортни комплекси носи най-много парични потоци на компанията на Доналд Тръмп

12:48 | 09.10.24 г.
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Виетнамската строителна компания Kinhbac City съобщи, че нейно подразделение си партнира с Trump Organization за изграждането на голф игрище и хотел на стойност 1,5 млрд. долара във виетнамската провинция Хунг Йен, предава Ройтерс.

Меморандум за разбирателство между двете компании е бил подписан в края на септември по време на посещение на виетнамския президент То Лам в САЩ, съобщи KBC в комюнике.

Проектът се състои от две голф игрища с 54 дупки заедно с мрежа от хотели, курортни комплекси и съвременен жилищен комплекс, се казва в съобщението.

Анализ на Ройтерс от август установи, че бизнесът с голф игрища и курортни комплекси е най-големият двигател на паричните потоци за Trump Organization, семейният бизнес на кандидат-президента на Републиканската партия Доналд Тръмп, включващ стотици компании, на които той е краен собственик.

В средата на септември представители на Trump Organization са посетили провинцията и са се срещнали с представители на властите в Хуанг Йен, за да обсъдят възможности за инвестиции, съобщи местната администрация.

„Щастливи сме да навлезем на този динамичен пазар. Виетнам има потенциал в луксозните хотели и развлекателната индустрия“, коментира Ерик Тръмп, изпълнителен вицепрезидент на Trump Organization и втори син на бившия президент Доналд Тръмп.

В съобщението не се посочва времева рамка за изграждането на проекта.

Виетнам, който има население от 100 милиона души, в момента разполага с около 70 голф игрища и 100 хил. местни голф играчи, съобщава Виетнамската голф асоциация.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:48 | 09.10.24 г.
Най-четени новини
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още