IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Chanel придоби сграда на престижното авеню „Монтен“ в Париж

Настоящото портфолио на Chanel включва имоти на стойност над 7 млрд. долара

15:23 | 18.09.24 г.
Снимка: Bloomberg Finance LP
Снимка: Bloomberg Finance LP

Модният бранд Chanel придоби сграда на парижкото авеню „Монтен“ – престижна дестинация за пазаруване, като част от опита на европейските играчи на пазара на луксозни стоки да осигурят първокласни имоти за своите бутици, съобщава Bloomberg.

Модният бранд, известен със саката и полите си от туид, е придобил имот на авеню „Монтен“ 42 – на една пресечка от „Шан-з-Елизе“, става ясно от изявление на компанията, което обаче не разкрива условията на договора.

Chanel вече разполага с бутик в сградата и има още един магазин на авеню „Монтен“ 51. Имотът е продаден от италианската застрахователна компания Generali, твърдят запознати с въпроса, пожелали анонимност.

В свое изявление компанията посочва, че последната сделка е продължение на други придобивания, направени през миналата година в Париж, Лондон и Биариц.

Собствеността на магазина може да предпази бизнеса от непрекъснато увеличаващите се наеми и да направи по-лесно оправдаването на значителните разходи, необходими за оборудването на бутиците и превръщането им в дестинации, където клиентите, склонни да харчат големи суми, да прекарват часове в пазаруване. Други играчи на пазара на луксозни стоки, по-специално LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton, инвестират значителни средства, за да превърнат бутиците в дестинации за изкуство и храна.

Преди повече от две години LVMH откри водещия си магазин Christian Dior на авеню „Монтен“ 30, като в него има музей, ресторант, апартамент за гости и градина. За целта брандът работи с известния архитект Питър Марино, който е работил и по проекти на Chanel.

Компанията никога не би направила бутик като този на „Монтен“ 30 за Dior в Париж, ако помещението беше под наем, каза пред Bloomberg по-рано през годината главният финансов директор на LVMH Жан-Жак Гийони. „Ако сме собственик, това ни позволява да имаме различна визия“, каза той.

Авеню „Монтен“ е топ дестинация за любителите на луксозни стоки, някои от които отсядат хотел Plaza Athénée, където нощувките струват по над 2500 евро.

Настоящото портфолио на Chanel включва имоти на стойност над 7 млрд. долара, като значителна част от тях са закупени през последните 10 години, заяви представител на бранда. Chanel планира да започне основна реновация на бутика на авеню „Монтен“ 42 през 2029 г., каза запознат с въпроса.

През последната година и други компании като собственика на Gucci – Kering, и Prada също направиха мащабни придобивания на имоти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:23 | 18.09.24 г.
Най-четени новини
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още