IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Майкъл Джордан продаде имението си за почти 15 млн. долара в Чикаго след 9-годишна сага

Пазарът на луксозни имоти в града се раздвижва след месеци на забавяне

11:22 | 18.09.24 г.
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Баскетболната легенда Майкъл Джордан намери купувач на имението си в покрайнините на Чикаго и е напът да приключи дългогодишната сага при продажбата на едно от най-разпознаваемите жилища в района, предава Bloomberg.

Договор за продажбата на имота в богатото предградие „Хайленд парк“ е бил сключен в неделя, съобщава Катрин Малкин от компанията Compass. Тя е отказала да предостави повече подробности за сделката.

Жилището, което е построено през 1995 г., в разгара на кариерата на Джордан в отбора от Националната баскетболна асоциация „Чикаго Булс“, се намира на терен от 28 декара и разполага с девет спални и 19 бани, сочи публикуваната обява. Имотът с площ от почти 3000 кв. м разполага още с баскетболно игрище в реални размери, стая за пури и домашен фитнес. Фланелка с номер 23 - номера на Джордан в отбора му, краси външната порта.

Първоначално имението беше обявено за продажба през 2012 г. на цена от 29 млн. долара. След поредица от понижения на цената то беше пуснато на пазара през 2015 г. на цена от 14,9 млн. долара и оттогава не намираше купувач.

Пазарът на луксозни имоти в Чикаго се раздвижва през последните месеци въпреки забавянето на покупките на жилища в национален план, но някои имоти бяха продадени с големи отстъпки. Миналия месец имение в богатия квартал „Линкълн парк“ намери купувач за сумата от 15 млн. долара, след като първоначално беше обявено за продажба на цена от 50 млн. долара преди осем години.

61-годишният Джордан напусна „Булс“ през 1999 г. и стана частичен собственик на „Вашингтон Уизардс“. След това се превърна в мажоритарен собственик на „Шарлът Хорнетс“, преди да приеме да продаде дела си миналата година за сумата от 3 млрд. долара.

Wall Street Journal съобщи през април, че Джордан е купил имение за 16,5 млн. долара в затворен комплекс в Джупитър, щата Флорида, където вече построил дом с площ от 2600 кв. м през 2013 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:20 | 18.09.24 г.
Най-четени новини
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още