IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В. Терзиев: Развитието на северните райони на София е приоритет

Предстои ремонт на ул. "Челопешко шосе" от Околовръстния път до моста на кв. “Челопечене”, коментира кметът на София

16:37 | 06.07.24 г.
Кметът на София Васил Терзиев. Снимка: БГНЕС/Надежда Пеева
Кметът на София Васил Терзиев. Снимка: БГНЕС/Надежда Пеева

Развитието на северните райони е един от приоритетите, по които с екипа ми работим, писа в социалната мрежа Facebook кметът на София Васил Терзиев. По думите му целта е подобряване на достъпа до северните територии, осигуряване на адекватна транспортна инфраструктура и по-голяма възможност за инвестиции.

Терзиев е присъствал на първа копка на спортни площадки в двора на 156 ОУ „Васил Левски“ в район „Кремиковци“. Площадките се предвижда да бъдат готови за новата учебна година, като ще могат да се ползват както от ученици, така и от други деца в района.  

През тази година е санирана сградата на читалището в гр. Бухово, реновирани са две детски площадки в детската градина също в Бухово, както и детски площадки в с. Желява. Ремонтирани са тротоари в кварталите „Кремиковци“, „Враждебна“ и „Челопечене”, както и в селата Долни Богров, Горни Богров, Яна и Желява. В момента се реновират тротоари в Бухово, предстоят ремонти и в кв. “Ботунец”, казва столичният кмет в публикацията.

Един от най-важните пътни инфраструктурни обекти в района е ул. „Челопешко шосе“, която ще даде бърза връзка на северните територии с центъра на София. В бюджета на Столична община са заложени средства за основен ремонт от Околовръстния път до моста на кв. “Челопечене”, казва Терзиев. Предстои да бъде проведена обществена поръчка от общината за избор на изпълнител.

Изготвят се проектите и за участъка от бул. “Ботевградско шосе” до Околовръстния път, пише още той. 

Терзиев е посетил и район “Кремиковци” по покана на районния кмет Лилия Донкова. По нейни думи това е първото посещение на кмет на Столична община в районната администрация. 

"Моето виждане е районните администрации да разполагат с повече властови и финансов ресурс, да участват в ключовите процеси и в определянето на приоритетите, за да се справят с характерните за своя район предизвикателствата", казва столичният кмет.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:24 | 06.07.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още