IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Офис сграда в Ню Йорк беше продадена с отстъпка от почти 70%

Сделката е къса продажба, което означава, че компаниите зад сградата са приели да я продадат за по-малко от оставащата сума по ипотечния кредит

20:47 | 11.06.24 г. 2
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Офис сграда в Ню Йорк, която е собственост на филиал на Related Cos., е продадена с голяма отстъпка в цената, пише Bloomberg.

Empire Capital Holdings и Namdar Realty Group са приели да купят имота за по-малко от 50 млн. долара, съобщават запознати с въпроса източници, пожелали да останат анонимни, тъй като информацията е конфиденциална. Това би било отстъпка от близо 67% от 153-те млн. долара, които Related Fund Management плати за сградата през 2018 г.

Сделката е къса продажба, което означава, че Related и нейните кредитори, включително Canadian Imperial Bank of Commerce, са приели да продадат имота за по-малко от оставащата сума по ипотечния кредит, съобщават запознатите източници. Остатъчното салдо по заема за кулата е било над 100 млн. долара, уточнява един от тях. Късите продажби стават по-обичайни в офис сектора, тъй като цените в момента са под стойностите на заемите.

10-етажната сграда в квартал Hell’s Kitchen, Манхатън, е с площ от близо 20 400 кв. м. Наемателите включват Battery Studios и рекламна агенция AKA.

Консултантската компания CBRE Group е посредничила по сделката.

Стойностите на офис имотите в САЩ намаляват рязко, тъй като лихвите по заемите нараснаха, а търсенето отслабна с увеличаването на работата от разстояние. Макар че новопостроените жилища и ремонтираните кули успяват да привлекат наематели при силни наеми, по-старите сгради не успяват да запълнят площите.

Пазарът като цяло замръзна през последните две години, тъй като кредитори и собтвеници не успяват да се споразумеят за цените и задържат активи, вместо да бъдат принудени да ги продават на цени при спешни продажби. Но задаващите се падежи по заеми и растящите разходи принуждават все повече собственици да намаляват загубите. Банките, които често не искат да поемат управлението на офис сгради, също са стимулирани да работят със собствениците на жилища по сделки, за да намират купувачи на имотите, включително с къси продажби.

Няколко сделки, включително тази, хвърлят светлина върху това как инвеститорите оценяват сградите. Сред другите офис сгради, които бяха продадени неотдавна, е и офис на Broadway, който Blackstone купи за 605 млн. долара през 2014 г. Компанията за частни капиталови инвестиции в крайна сметка отписа инвестицията си в кулата и се договори с кредитора си да продаде имота за около 186 млн. долара тази година.

Empire Capital, която инвестира в бизнес имоти от името на богати семейства, активно се стремеше към сделки при последното сътресение на имотния пазар. Компанията купи сграда на Шесто авеню и дял в Mercedes House. Компанията се обедини с партньори за закупуването на имота на Шесто авеню от Blackstone и строителната компания RXR през 2022 г. с голяма отстъпка.

Empire си партнира преди време и с Namdar за закупуването на други офис кули. Двете компании купиха сграда на Трето авеню през 2022 г.

Related Cos. продължава да бъде голям собственик на имоти. Компанията беше и кючовата строителна компания зад Hudson Yards, която привлече наематели като Point72 на Стив Коен и Meta Platforms, компанията майка на Facebook. Основателят Стив Рос залага силно и на офиси в Западен Палм Бийч и привлича наематели като Goldman Sachs Group от началото на пандемията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:33 | 11.06.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 1
farand504
преди 1 месец
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена:---- https://use.my/arctik
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 12 rate down comment 0
corner
преди 1 месец
така ли ще му казваме на отстъплението - " отстъпка "
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още