IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Военна полиция“ е установила опити за измами с фалшиви документи за собственост от МО

Данните за имота, както и на собственика са били с невярно съдържание

17:35 | 10.06.24 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: БГНЕС/Благой Кирилов
Снимка: БГНЕС/Благой Кирилов

Служба „Военна полиция“ предотврати опити за имотни измами с фалшиви документи в София, съобщиха от пресцентъра на Министерство на отбраната (МО).

От министерството посочват, че на потенциални купувачи са предлагани имоти в София с фалшиви договори за собственост като придобити от Министерството на отбраната. Те са били по реда на чл. 9. от Указ 463/07.09.1950 г. за създаване на жилищен фонд при Министерството на народната отбрана (МНО), който е отменен през 1996 г., уточниха от ведомството.

Пред нотариуси са използвани договори, съдържащи реквизитите на истински, сключени по реда на указа. Данните за имота, както и на собственика са били с невярно съдържание.

От МО допълниха, че са предприети действия за уведомяване на Нотариалната камара на България, както и на органите на МВР, тъй като се касае за лица извън компетентността на Служба „Военна полиция“.

Работата по разкриване на престъпната дейност продължава.

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:36 | 10.06.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още