IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

АПИ изгражда скоростно участък от "Струма", за да избегне задръстването при Симитли

В участъка с дължина между 500 и 600 метра строителните дейности ще започват още в началото на идната седмица, съобщи областният управител на Благоевград Георги Динев

14:39 | 31.05.24 г.
Снимка: АПИ
Снимка: АПИ

За един месец ще бъде изграден участък от автомагистрала "Струма" от Симитли към Благоевград. Целта е да се намали задръстването, което се получава при сливането на трафика от Кулата и Банско - Гоце Делчев, съобщи областният управител на Благоевград Георги Динев, цитиран от БНР.

„Трябва да се направи продължението на автомагистрала "Струма" с 500-600 метра така, че да подмине отбивката за Банско, Разлог и Гоце Делчев, като там наистина ще има отбивка, която ще е само за тях", поясни той.

Целта, по думите му, е да не се образува тапа, особено в почивните дни, когато има по-засилен трафик.

Ангажимент към скоростното изграждане на трасето в посока София е поела Агенция "Пътна инфраструктура". В участъка с дължина между 500 и 600 метра има частни имоти, които държавата трябва да изкупи. Строителните дейности започват още в началото на идната седмица.

Областният управител на Благоевград очаква до началото на активния летен сезон изграждането на отсечката да бъде завършено. „Документално всичко вече е направено и още от понеделник ще започнат самите строително-монтажни дейности, като имам уверението, че до края на месец юни ще бъде приключено, за да облекчим летния трафик, който се очаква да бъде много голям“, прогнозира Георги Динев.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:39 | 31.05.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още