IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Как се познава добрият работодател: Примерът на „Телематик Интерактив България“ АД

Компанията цени екипа си, защото знае, че отношението към работещите в компанията хора е определящо за успеха на бизнеса

15:33 | 13.09.24 г.
Автор - снимка
Създател
Десислава Панова, председател на Съвета на директорите на дружеството. Снимка: Телематик Интерактив България Десислава Панова, председател на Съвета на директорите на дружеството. Снимка: Телематик Интерактив България

Как се познава добрият работодател? Отговорът всъщност е прост – по удовлетвореността на хората, работещи в съответната компания. В този материал обръщаме внимание на примера на първата публична компания в българския игрален бизнес „Телематик Интерактив България“ АД.

Компанията, която е лицензодържател на една от най-големите платформи за казино игри и спортни залози в България – www.palmsbet.com, се отличава като добър работодател, който цени екипа си, защото знае, че отношението към работещите в компанията хора е определящо за успеха на бизнеса.

Мениджмънтът на „Телематик Интерактив България“ АД полага непрестанни усилия за създаване на работна среда, която да насърчава и развива уменията на всички екипи, да им се дава поле за изява и възможност за израстване. Това е и обяснението на факта, че постиженията на работещите никога не остават незабелязани и невъзнаградени в тази компания.

„Телематик Интерактив България“ АД работи в тази посока от години, като следва и разчита на най-новите тенденции за стимулиране на персонала. Един от най-новите ѝ инструменти за постигане на удовлетвореност у работещите е нова Програма за стимулиране на служителите на дружеството и на свързани с него дружества с акции от капитала на „Телематик Интерактив България“ АД.

Програмата неслучайно обхваща служители на цялата група компании – „Телематик Интерактив България“ АД се стреми да създаде синергия между екипите в момент, когато бурното развитие на пазара на труда изисква прилагане на нови HR стратегии, отговарящи на съвремието.

„Екипите работят в тясна колаборация, за да има максимален ефект тяхната работа, като познанията на всеки са приложени на най-правилното място. Ние правим всичко възможно, за да задържим своите кадри, които са израснали в компанията, давайки същевременно възможност на нови таланти да покажат най-доброто от себе си“, отбелязва Десислава Панова, председател на Съвета на директорите на „Телематик Интерактив България“ АД.

Допълнителните материални стимули за хората се въвеждат към основните възнаграждения като бонус за лоялност и постигнати резултати. Програмата е иновативна, а компанията всъщност е една от малкото в България, които прилагат този подход. Визията на ръководството на компанията е ясна - да привлича, запазва и развива служители, които са се доказали със знания и умения и чиято работа е дала резултат в съответствие с  целите на групата компании. По този начин се гарантира също прозрачност и отчетност при изпълнението на задълженията.

„Ние вярваме, че най-големият актив на компанията са хората, които работят в нея. Затова  и наш основен принцип е да ценим и уважаваме екипа си, да го стимулираме и да го оставим да се развива. Това е важна част от нашата стратегия да надграждаме в бизнеса. Ние сме като едно голямо семейство, в което всички се подкрепяме, обединени от общи цели. Това намира израз в най-новия ни инструмент за стимулиране на работещите - новата програма за предоставяне на акции и опции за акции на служителите“, посочва още Деси Панова.

Служителите, които могат да се възползват от новата програма, са представители на висшия и среден мениджмънт и от експертния персонал в „Телематик Интерактив България“ АД, неговите дъщерни дружества и свързаните с дружеството лица. Допълнително условие е и да имат трудов договор, а когато е допустимо съгласно закона - граждански договор или договор за управление. Освен това според програмата е нужен стаж от минимум 12 месеца в рамките на групата компании, навършени към датата на определяне на бонуса с решение на Съвета на директорите на дружеството.

Въвеждането на този тип програма за стимулиране на хората позволява на служителите да влязат в обувките на акционерите, повишава ангажираността им и ги прави лично заинтересовани от успеха и доброто представяне на компанията. Програмата допълнително подобрява и имиджа на „Телематик Интерактив България“ АД в очите на инвеститорите, тъй като показва готовност за работа в екип и споделяне на успехи.

„От целия си опит съм научил, че няма нищо по-ценно от човешкия ресурс. Хората, работещи в една компания, са нейната най-голяма сила. Всеки един човек има свой важен принос в успеха на бизнеса. Затова и програмата за стимулиране на служители чрез акции и опции е един от най-добрите инструменти за привличане, задържане и развиване на персонала. Всеки човек работи по-усърдно, по-отдадено, по-щастливо, когато се труди за нещо, което чувства като свое. Той притежава парченце от цялото и има още по-голям стимул да работи за него“, отбелязва HR мениджърът на „Телематик Интерактив България“ АД Никола Киров. 

Последна актуализация: 15:38 | 13.09.24 г.
Най-четени новини
Още от Мениджмънт виж още
Финанси виж още