IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

The Washington Post спира 50-годишна традиция да обявява своя фаворит за президент на САЩ

Това е втората американска медия, която съобщава, че няма да съобщи кого от кандидатите подкрепя

21:12 | 25.10.24 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Американското издание The Washington Post вече няма да публикува своя фаворит в президентската надпревара в САЩ, пише CNBC. Традицията датира от 1976 година. Публикация в днешния брой (25 октомври) обаче посочва, че тази година тя няма да бъде спазена, както за всеки следващи избори в САЩ.

Нареждането е на собственика на изданието милиардера Джеф Безос. Марти Барон, бивш редактор в WP, коментира решението на редакцията като"страхливост, чиято жертва е демокрацията". Според него това ще позволи на единия от кандидатите - Доналд Тръмп да бъде още по-остър към изданието.

 WP  е второто американско издание в рамките на броени дни се отказва от практиката си да подкрепи публично някого от кандидатите за президент. Първи такова съобщение направи редакцията на The Los Angeles Times, а малко след това и ръководителят на редакторския съвет подаде оставка в знак на протест. Решението също беше на собственика Патрик Сун-Шионг, който купи изданието през 2018 година.

Членът на Камарата на представителите (долната камара на Конгреса на САЩ) Тед Льо, демократ от щата Калифорния, критикува действията на Сун-Шионг с думие, че това е натиск срещу свободната преса и  "първата стъпка към фашизма".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:48 | 25.10.24 г.
Най-четени новини
Още от Медии и маркетинг виж още

Коментари

Финанси виж още