IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Собственикът на Business Insider обмисля разделяне на активите

Обсъжда се разделяне на медийните активи на компанията от бизнеса с дигитална реклама и обяви

14:20 | 12.07.24 г.
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Собствениците на Axel Springer – германската медийна група, която притежава Politico и Business Insider, обсъждат разделяне на медийните активи на компанията от бизнеса си с дигитална реклама и обяви, съобщава Bloomberg, позовавайки се на запознати източници.

Компанията за частни инвестиции KKR & Co. е най-заинтересувана от отдела за обяви на компанията, а главният изпълнителен директор Матиас Дьопфнер ще поеме по-голям контрол над имотните активи, казват източниците, поискали анонимност заради конфиденциалния характер на разговорите. Засега не са взети финални решения, а разговорите може да не доведат до сделка, казват те. Financial Times съобщи за дебатите по-рано.

Разделянето би отбелязало края на на почти 5-годишно партньорство, след като Дьопфнер и Фрийде Щпрингер – вдовица на основателя, която контролира компанията от години след смъртта му – се обединиха с KKR, за да свалят компанията от борсата. Макар че медиите на Axel Springer се фокусират върху разширяване в САЩ през последното десетилетие, купувайки Politico и BI, компанията все още има голямо влияние на местния пазар. Тя притежава почти 80-годишния Die Welt, а таблоидът ѝ Bild е най-продаваният вестник в Германия.

KKR и Canada Pension Plan Investment Board придобиха малко под половината от Axel Springer след приключването със свалянето от борсата. Портфолиото на компанията от сайтове за малки обяви включва платформата за работа StepStone и за имотни обяви Aviv.

Представител на KKR е отказал коментар за евентуално разделяне на компанията и заяви, че дружеството вярва „в продължителния успех и растеж на бизнеса“. Говорител на Axel Springer е отказал коментар.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:30 | 12.07.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Медии и маркетинг виж още

Коментари

Финанси виж още