IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Продажбите на Roche са нараснали с 9% през третото тримесечие

Резултатът леко надхвърля очакванията на анализаторите благодарение на лекарството за очи Vabysmo

12:47 | 23.10.24 г.
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Продажбите на Roche Holding за третото тримесечие са нараснали с 9% до 15,1 млрд. швейцарски франка (17,5 млрд. долара). Това става ясно от публикувания в сряда отчет на базираната в Базел, Швейцария, компания.

Резултатът леко надхвърля очакванията на анализаторите благодарение на лекарството за очи Vabysmo, както и на медикаменти за рак, хемофилия и множествена склероза, съобщава Bloomberg.

„Уверени сме, че можем да продължим тази динамика до края на тази година, а и през следващата“, посочи в телевизионно интервю главният изпълнителен директор на Roche Томас Шинекер.

Акциите на компанията поскъпнаха с 0,6% в началото на търговията в Цюрих. Досега през тази година акциите на Roche са нагоре с 12%.

От холдинга изтъкват пет продукта, които са стимулирали продажбите през изминалото тримесечие: Vabysmo, лекарството за рак на гърдата Phesgo, медикаментът за множествена склероза Ocrevus, Hemlibra за хемофилия и Polivy за рак на кръвта. Заедно те са донесли приходи от 4,6 млрд. франка за периода от юли до септември, което представлява годишен ръст от 21%

Лекарството за борба с рака Tecentriq обаче вероятно е достигнало своя пик в продажбите, смята Шинекер.

Главният изпълнителен директор е оптимистично настроен, че най-новото експериментално лекарство срещу болестта на Алцхаймер ще донесе ползи за пациентите, въпреки че в тази област има редица неуспехи.

Roche разчита на портфолиото си от експериментални лекарства, за да даде тласък на растежа до края на това десетилетие след продължилата повече от година реформа на звената за научноизследователска и развойна дейност. Неуспехите в областта на болестта на Алцхаймер бяха сред факторите, които отблъснаха някои инвеститори през последните години.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:48 | 23.10.24 г.
Най-четени новини
Още от Търговия и потребителски стоки виж още

Коментари

Финанси виж още