IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Отчетът на Heineken разочарова след слабите продажби в Северна и Южна Америка

Нидерландската пивоварна съобщи, че продадените обеми са се увеличили с 0,7% през третото тримесечие, което не отговаря на прогнозите икономистите

10:11 | 23.10.24 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

През третото тримесечие на годината Heineken NV е продала по-ограничени от очакваното обеми бира поради спад на търсенето в Северна и Южна Америка и Азиатско-Тихоокеанския регион. Причината за това е, че потребителите в световен мащаб не бързат да увеличават разходите си въпреки забавянето на инфлацията и повишаването на доходите.

Нидерландската пивоварна съобщи, че продадените обеми са се увеличили с 0,7% през третото тримесечие, което не отговаря на прогнозите икономистите в проучване на Bloomberg за ръст от 2,02%.

Heineken, която произвежда марки бира, сред които Amstel, изпитва затруднения на пазара в САЩ, където потребителските разходи са сериозно намалени през последните години.

Лошите метеорологични условия през лятото на места в Европа пък доведе до това, че пивоварните не успяха да се възползват напълно от спортните събития, които традиционно привличат клиенти в заведенията. Обемът на продажбите в Северна и Южна Америка е спаднал с 1,3%, но въпреки това компанията запази прогнозата си за оперативна печалба за цялата година между 4% и 8%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:11 | 23.10.24 г.
Най-четени новини
Още от Търговия и потребителски стоки виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
Tikva007
преди 2 дни
*През третото тримесечие на годината Heineken NV е продала по-ограничени от очакваното обеми бира* - За да сме точни, Хайнекен от години не е продала нито един литър БИРА! По-скоро са странни хората, които плащат за това, което се бутилира от Хайнекен, но явно и те намаляват, или поумняват.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още