IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Amazon променя ценовата си стратегия, за да се бори с Temu

Конкуренцията на пазара на електронна търговия се засилва

21:20 | 22.10.24 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Gabby Jones/Bloomberg
Снимка: Gabby Jones/Bloomberg

Amazon.com налага строги ценови ограничения върху това, което търговците могат да таксуват за продуктите си в нова, по-евтина услуга, която гигантът в електронната търговия се подготвя да пусне, пише The Information.

Ценовите ограничения на компанията включват 8 долара за бижута, 13 долара за китари и 20 долара за дивани, сочи статията, която се позовава на съобщения на Amazon до търговците. Съобщенията включват списък от 700 елемента, допълва медията, цитирана от Ройтерс.

Amazon планира да изпраща поръчки до клиенти от САЩ директно от звено в Гуандун, Китай, се казва в статията, като се допълва, че гигантът начислява на продавачите по-ниски такси за изпращане за артикули, продавани през новата услуга.

Amazon не отговори веднага на запитването на Ройтерс за коментар.

Според съобщения в медиите по-рано тази година компанията работи по уебсайт с предложения на ниски цени, докато бърза да се изправи срещу конкуренцията от сайтове за отстъпки като Temu и Shein, които набраха огромна популярност поради своите евтини стоки.

Ако бъдат въведени, ограниченията на цените биха белязали промяна в стратегията на Amazon, която в миналото не е поставяла строги ограничения на търговците в своята платформа.

Всичко това се случва в момент, в който компанията вижда признаци на слабост в продажбите на дребно. Приходите от продажби на онлайн магазините ѝ са нараснали само с 5% през второто тримесечие, забавяйки се от 7% увеличение през първото тримесечие.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:22 | 22.10.24 г.
Най-четени новини
Още от Търговия и потребителски стоки виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
doba
преди 3 дни
Те Амазон не бяха ли споменавани преди дни, че ще завръщат всички служители в офисите им? Интересно става.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още