IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Lockheed Martin повиши прогнозата за продажбите си заради голямото търсене на оръжия

Въпреки положителните прогнози, през третото тримесечие продажбите на компанията са намалели с 3%

22:15 | 22.10.24 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Американската отбранителна компания Lockheed Martin се присъедини към конкурента си RTX и повиши прогнозите за годишната печалба и продажбите си. Това се случва благодарение на голямото търсене на военно оборудване на фона на ескалиращото напрежение в световен мащаб, предаде Ройтерс.

Базираният в Бетезда, Мериленд, концерн сега очаква печалба на акция за 2024 г. в размер на 26,65 долара, което е над по-ранната прогноза от 26,10 до 26,60 долара. Компанията също така предвижда продажби за цялата година в размер на 71,25 млрд. долара, което е малко над предишната прогноза от 70,50 до 71,50 млрд. долара.

Войната на Русия в Украйна и конфликтът в Близкия изток доведоха до увеличаване на разходите за отбрана, което се отрази благоприятно на производителите на оръжия. Въпреки това водещата програма на Lockheed за F-35 е изправена пред предизвикателства, особено поради забавянето на модернизацията, която има за цел да подобри възможностите на изтребителя.

Американската армия, която беше спряла да приема доставки поради забавянето, възобнови процеса в началото на тази година, но задържа последното плащане от 5 млн. долара за всеки изтребител до завършването на модернизацията.

Без възстановяване на разходите Lockheed е принудена да плати за частите на летателните апарати F-35, които ще бъдат доставени през 2026 и 2027 г. Това от своя страна намалява възвръщаемостта за инвеститорите.

Въпреки положителните прогнози, през третото тримесечие продажбите на компанията са намалели с 3%. Печалбата на акция на Lockheed Martin за периода възлиза на 6,80 долара в сравнение с 6,73 долара година по-рано, при тримесечни нетни продажби в размер на 17,10 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:13 | 22.10.24 г.
Най-четени новини
Още от Търговия и потребителски стоки виж още

Коментари

Финанси виж още