IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Костадин Дамов поема ръководството на бизнеса за „Детско хранене“ в Nestlé за Югоизточна Европа

Той ще бъде отговорен за ключови пазари като България, Румъния, Сърбия, Хърватска, Словения, Босна и Херцеговина и др.

14:54 | 22.10.24 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Нестле България Снимка: Нестле България

От 1 ноември 2024 г. Костадин Дамов ще заеме поста Бизнес изпълнителен директор „Детско хранене“ за Югоизточна Европа (SEE) в Nestlé. Той ще бъде отговорен за ключови пазари като България, Румъния, Сърбия, Хърватска, Словения, Босна и Херцеговина, Черна гора, Северна Македония, Косово, Украйна и Молдова. Назначението на Костадин е знак за признание на неговото лидерство и стратегическо мислене, които допринасят значително за развитието на бизнеса на Nestlé в региона.

Костадин Дамов започва кариерата си в "Нестле България" през 2011 г. като ръководител „Продажби“, след което през 2020 г. поема поста ръководител „Продажби“ в Иран. През 2021 г. той е назначен и за генерален мениджър „Операции“ за категория „Детско хранене“ в Иран, където успешно води екипа си към значителни резултати, включително увеличаване на пазарния дял. През 2023 г. Костадин се завръща на пазара в Югоизточна Европа, където със своя екип разработва и изпълнява план за ускорение с ключови търговски партньори, което води до значителен ръст на бизнеса.

Наред с това, той участва в разработването и внедряването на иновативни практики за управление на дистрибуторите, както и установяването на ефективни канали за достигане до пазара. Заедно с екипа си, Костадин въвежда подробни планове за действие по географски региони, целящи изпълнение на най-добрите практики и максимално оползотворяване на възможностите за растеж. Той също така ръководи дигитализацията на търговското планиране, което води до оптимизация на търговските инвестиции и увеличаване на приходите.

С богатия си опит в управлението на комплексни бизнес процеси и с ясно изразен фокус върху ефективност и растеж, Костадин Дамов е перфектно подготвен за новата си роля на Бизнес изпълнителен директор „Детско хранене“ за Югоизточна Европа.

Костадин има Магистърска степен по Мениджмънт и маркетинг от Университета „Проф. д-р Асен Златаров“, гр. Бургас, и Executive МBА степен от Шефийлдския университет във Великобритания.

Последна актуализация: 14:54 | 22.10.24 г.
Най-четени новини
Още от Търговия и потребителски стоки виж още
Финанси виж още