IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Trump Media отчете загуба от 16 млн. долара през второто тримесечие

И без това оскъдните приходи на компанията са спаднали с 30%

10:38 | 10.08.24 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Trump Media, чийто мажоритарен акционер е бившият президент на САЩ Доналд Тръмп, отчете нетна загуба от над 16 млн. долара за последното финансово тримесечие. И без това оскъдните приходи на компанията са спаднали с 30% до едва 836 900 долара, предаде CNBC.

Trump Media е собственик на приложението Truth Social, което често се използва от бившия държавен глава, който е кандидат и за втори мандат на президентските избори през ноември. Цената на акциите на Trump Media, които се търгуват под тикера DJT, спаднаха рязко от високата си стойност от над 71 долара за акция малко след като компанията започна да се търгува публично в края на март.

В петък акциите на Trump Media приключиха борсовата сесия на цена от 26,21 долара за акция, което представлява спад от 0,49%.

Пазарната капитализация на компанията е близо 5 млрд. долара, което е изключително висока оценка предвид много скромните ѝ продажби.

Около половината от загубата за изминалото тримесечие се дължи на правни разходи, свързани със сливането на Trump Media с Digital World Acquisition Corp. Освен това компанията е направила разходи за ИТ консултации и софтуерни лицензи на стойност 3,1 млн. долара, свързани предимно със споразумението за лицензиране на софтуер, който да захранва нова услуга за стрийминг.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:40 | 10.08.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Търговия и потребителски стоки виж още

Коментари

Финанси виж още