IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Holcim повиши прогнозата за маржа на печалбата си

Тримесечният отчет на швейцарския производител обаче се размина с прогнозите

10:44 | 26.07.24 г.
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Швейцарският производител на цимент Holcim Ltd. повиши прогнозата за маржа на печалбата си, възползвайки се от силната строителна дейност във всички региони на дейността си, предава Bloomberg.

Компанията очаква марж на печалбата преди лихви и данъци за цялата година от над 18,5%, което е повече от предишната прогноза за 18 на сто.

„Нашите водещи решения за устойчиво строителство ни позиционират като предпочитан партньор за мащабни проекти, например инфраструктурни дейности и центрове за данни“, заяви главният изпълнителен директор Милян Гутович в петък.

Все пак продажбите на Holcim за първото полугодие леко се разминаха с прогнозите, а насоките беше понижени до ръст между 1 и 3% в местно валутно изражение спрямо предишната за увеличение от 6%.

Подразделението на швейцарския гигант „Решения и продукти“ отчете най-силен ръст на нетните продажби за първото полугодие благодарение на дейността си в областта на покривите.

Продажбите в Северна Америка са се удвоили през последните 10 години, като компанията е най-големият доставчик на цимент в региона и третият по големина доставчик на покривни решения. Целта на Holcim е да удвои продажбите си до 2030 г. до около 20 млрд. долара. Производителят вижда силни пазарни основи в региона и посочва, че е осигурил повече от 100 инфраструктурни проекта между 2023 и 2026 г.

Най-големият производител на цимент в света се опитва да използва бързия растеж на пазара в САЩ, тъй като строителите се надпреварват да намалят хроничния недостиг на еднофамилни жилища и да отговорят на регулаторния натиск за по-енергийно ефективни сгради. Holcim премина и през период на придобивания и продажби с цел намаляване на въглеродните емисии.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:44 | 26.07.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Търговия и потребителски стоки виж още

Коментари

Финанси виж още