Над 460 български и чуждестранни фирми от целия хранително-вкусов сектор ще се включат от 8 до 11 ноември в Международните хранителни бизнес изложения "Месомания", "Пътят на млякото", БУЛПЕК и "Интерфуд & Дринк" и Wine&Spirits Show. В продължение на четири дни залите на "Интер Експо Център" в София ще са място за развитие на бизнеса и генериране на нови идеи в сферите на храните, напитките, машините и технологиите за обработка, складовото оборудване и опаковки, месните продукти, млекопреработката, хлебопроизводството, хлебните и сладкарските изделия, виното, спиртните и крафт напитките.
Над 30% е ръстът в броя на изложителите. „Фирми от България, САЩ, Италия, Турция, Гърция, Македония, Полша, Румъния, Тунис, Тайланд ще разположат щандовете си“, споделят организаторите. Посетителите от България и чужбина ще открият продукти, машини, софтуер и технологии за целия ХВП-бранш. С мабащни колективни щандове се включват компании от България, САЩ, Турция и Гърция. В зала 2 и 3 са българските колективни щандове. На едно място те ще събират участници в сегментите на млечните продукти и хлебопроизводството. В зала 4 ще бъдат мащабните колективни щандове на фирми от САЩ, Турция и Гърция.
Снимка: ИЕЦ
"Интерфуд & Дринк" обединява сферите на храните, напитките, машините и технологиите за обработка, складово оборудване и опаковки. "Месомания" ще отпразнува 30-годишнината си, събирайки под мотото „Традиция със собствено лице“ сегмента на месото и месните продукти, машините за преработката и съхранение. "Пътят на млякото" се фокусира върху всеки сегмент от млекопреработката. Акцентът на БУЛПЕК са хлебопроизводството, хлебните и сладкарските изделия, а на Wine&Spirits Show – виното и спиртните напитки. Билетите за посещение могат да се закупят от платформите www.food-exhibitions.bg и www.wineandspirits.show, а в дните на изложенията – и от касите на "Интер Експо Център".
BEE RISE и съпътстващите събития
Пчеларството и пчелните продукти са ключов елемент не само за хранително-вкусовата, но и за много други индустрии. Именно този сегмент е акцент на BEE RISE - новия формат за мед, пчелни продукти и специализирано оборудване в този сегменг. Над 25 фирми ще бъдат изложителите в BEE RISE, който ще посреща посетителите от 8 до 11 ноември с поредица от лекции, съпътстващи събития, работилници и срещи с експерти.
Важно място в концепцията на Международните хранителни изложения заемат съпътстващите събития. Залите ще „превземе“ Националната кулинарна купа. Тя ще излъчи победители в 11-те категории „Готвач на България 2023“, „Млад готвач на годината“, „Кулинарен отбор на България 2023“, „Шампионат за вита баница“, „Сладкар на България 2023“, „Декоратор на България 2023“, „Паста – за купата на Делита Трейд“, „Телешко – за купата на Перфекто“, „Млад сладкар на България 2023“, „Суши готвач на България“, „Студен бюфет“.
Международният пица шампионат ще излъчи "Най-добрият пицар на България". Освен купата на страната ни ще бъдат излъчени победители в категориите “Пица Класика”, “Пица Наполетана”, “Пица Романа”, “Пица Акробатика”, “Пица In Due” и “Пица Black Box”. На 10 ноември ще се проведе и благотворителното събитие „Деца помагат на деца“.
Снимка: ИЕЦ
Организаторите непрестанно експериментират в развитието на формата и показват различните възможности пред ХВП-сегментите. През последните години те наложиха бранда „Сетива без граници“ и „БулевАРТ на вкусовете“, Green line Zone и „Био зона“.
Международните хранителни изложения започват в сряда, 8 ноември. В продължение на четири дни, до 11 ноември, над 460 изложители от България, Турция, Гърция, Македония, Полша, Румъния, САЩ, Италия, Тунис и Тайланд ще разположат щандовете си на "Месомания", "Пътят на млякото", БУЛПЕК и "Интерфуд & Дринк" и Wine&Spirits Show, създавайки предпоставки за развитие на бизнеса в целия хранително-вкусов сектор.