IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

J&J увеличава прогнозата си за приходите, залагайки на онколекарства и медицински уреди

J&J заяви, че сега очаква печалба между 10,70 и 10,80 долара на акция на коригирана база за 2023 г.

14:28 | 20.07.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Американският гигант Johnson & Johnson в четвъртък повиши прогнозата си за печалба през 2023 г., залагайки на силния бизнес с медицински изделия и търсенето на лекарства за лечение на онкологични заболявания като Darzalex, съобщава Ройтерс.

Акциите на компанията J&J, която наскоро отдели звеното си за потребителско здраве, за да се съсредоточи върху лекарствата и медицинските изделия, поскъпнаха с около 2% в предварителната пазарна търговия.

Очакванията са, че през 2025 г. хитът на J&J за лечение на артрит, Stelara, чийто патент изтича, ще се сблъска с конкуренцията на по-евтини генерични копия, а компанията залага на по-нови лекарства като терапията за лечение на рак Carvykti, за да не позволи потенциалната загуба на продажби.

Наскоро компанията подписа споразумения за отлагане на пускането на пазара на биоподобни версии на Stelara.

Продажбите на лекарството ѝ за множествен миелом Darzalex възлизат на 2,4 млрд. долара, което съответства на прогнозите на Wall Street по средни оценки на двама анализатори, анкетирани от Refinitiv.

Най-продаваното противовъзпалително лекарство Stelara също отговори на очакванията на анализаторите с продажби за 2,8 млрд. долара през тримесечието.

J&J заяви, че сега очаква печалба между 10,70 и 10,80 долара на акция на коригирана база за 2023 г. в сравнение с предишната си прогноза от 10,60 и 10,70 долара.

Анализаторите очакват печалба от 10,65 долара на акция, според данни на Refinitiv.

Производителят на лекарства също така публикува по-добра от очакваната печалба за второто тримесечие от 2,80 долара на акция в сравнение с очакванията на анализаторите за 2,62 долара.

Продажбите за второто тримесечие на подразделението за медицински устройства са достигнали 7,79 млрд. долара, надвивайки прогнозите за 7,55 млрд. долара, показват данни на Refinitiv.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:28 | 20.07.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Търговия и потребителски стоки виж още

Коментари

Финанси виж още