IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво да правим със старите детски дрехи?

Когато имаме деца у дома, първото логично нещо, за което се сещаме, че вече не ни е нужно, са техните стари панталони, рокли, блузи и якета

12:20 | 12.01.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Материал на Crazy Kids

Новата 2023-та е вече тук, а според някои стари обичаи, по традиция през първите дни от началото на новата година е редно да се отървем от всичко ненужно. Така новото начало за нас ще е успешно, лишено от лошото от изминалите месеци и свободно да приеме новите предизвикателства и приказни моменти. Когато имаме деца у дома, първото логично нещо, за което се сещаме, че вече не ни е нужно, са техните стари панталони, рокли, блузи и якета. Ако са били качествени детски дрехи, на вид изглеждат добре, ами са само омалели, можете да направите много неща с тях. Възползвайте се от нашите идеи по-долу! 

Акт на милосърдие – дарете старите детски дрехи 

Няма нищо по-сгряващо душата от чувството, че си помогнал някому. А в днешни времена даренията с детски дрехи са сред най-често търсените и инициираните от благотворителните организации. Ако в интернет не успеете да намерите такива, свободни сте да потърсите произволно избрани от вас домове за сираци, детски отделения по болниците и центрове за деца в риск. Дори да подарите целия топ със старите, но запазени дрешки на сина си на съседка в затруднено положение е акт на милосърдие, който си заслужава часовете наред, прекарани в сортиране и заделяне. 

Опит за спестовност – съхранявайте ги за следващото дете

Без значение дали планувате да си имате още детенце, или сте оставили на чудото да се случи само по себе си, както всяко едно чудо го прави, старите дрехи от гардероба на детската стая определено ще послужат за в бъдеще. Новият член на семейството си е истинска радост у дома, но и повод преразгледаме финансовия бюджет, с който разполагаме вкъщи. В трудните времена, в които живеем, е напълно нормално да се появи необходимостта да спестим отнякъде. Защо не именно от нови детски дрехи, като старите на дъщеря ви са достатъчно запазени и годни за носене?

Събиране на приятелките с деца у дома – повод да се видите и да им подарите по нещичко

Нека си го признаем, животът с деца е трудно съвместим със социалния живот. За младите родители напоследък единствената възможност да се видят с хора на възраст над 12 години, е да се съберат с други родители с деца. Можете да организирате следобедна почерпка с приятелки вкъщи и да раздадете най-запазените от старите детски дрехи на вашия син или дъщеря. Кой знае, това би могло да се превърне и в бъдеща традиция, от която всеки ще спечели – и време с любимите дружки, и по някоя дреха за детето. 

Превърнете старите дрехи в повод за игра

Нямате си и на идея колко много забавления можете да си устроите със запазените омалели детски дрехи. Голяма част от тях могат да послужат за основа на бъдещи карнавални костюми или празнични облекла за маскиния бал в детската градина. Някои бебешки дрехи могат да се превърнат в новите дрехи на куклите и плюшените играчки, за които прилежно се грижи дъщеря ви. Можете да използвате част от дрехите дори за декорация и в целия процес по обновяване на домашния интериор, разбира се, да приобщите и своето мъниче у дома. 

Според официалната статистика текстилната индустрия е една от най-тежките врагове на съвременните екологични принципи за редуциране на вредните въглеродни емисии във въздуха и свръхпроизводството. Да намерим ново приложение за старите дрехи – включително и на своите деца – е индивидуална и макар малка, важна крачка в приобщаването към тенденцията всички заедно да се грижим за опазването на околната среда и нашия дом – планетата Земя. Не се колебайте да се възползвате от някоя от нашите практични идеи за омалелите детски дрехи!

Материалът има информативна цел и е създаден със съдействието на Crazy Kids

Последна актуализация: 14:26 | 12.01.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Търговия и потребителски стоки виж още

Коментари

Финанси виж още