IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Китай е наказал 589 хил. души заради корупция за девет месеца

Сред наказаните има 53-ма служители на министерско или еквивалентно ниво

16:08 | 26.10.24 г. 7
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Китайската агенция за борба с корупцията е наказала 589 хил. души през първите девет месеца на годината заради нарушения на дисциплината, включително приемане или предлагане на подкуп, съобщи Bloomberg.

Сред наказаните има 53-ма служители на министерско или еквивалентно ниво, съобщи Централната комисия за дисциплинарна инспекция в изявление на уебсайта си в събота.

Според комисията общо 2972 случая са предадени на прокуратурата за по-нататъшно разследване.

В рамките на последната мащабна антикорупционна кампания в Китай за две поредни години бяха уличени рекорден брой висши служители, като акцентът е поставен върху финансовата индустрия.

Властите определиха някои банкери като "хедонисти" и създадоха нова комисия за справяне с финансовата корупция, което показва стремеж към по-постоянен надзор на сектора.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:13 | 26.10.24 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

7
rate up comment 0 rate down comment 5
khao
преди 17 часа
До: Tikva007 не говори така, хората ще си помислят че се познаваме и си ми няква любовница, та кажи ми кой те черпи снощи в механата зада го питам, щом си толкова бавен та не помниш. :))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 5 rate down comment 0
mr. Yoda
преди 19 часа
Явно за Пишурките е проблем, че Китай реално СЕ бори с корупцията.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 7 rate down comment 1
Tikva007
преди 22 часа
До: бомбашка: Така де - като няма друго, няма да пропуснеш и ще излапаш и гурмето от снощи. Я да видим, дали си познала, какво съм ял вчера на обяд?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 0 rate down comment 7
khao
преди 23 часа
До: Tikva007 лапач... гоедам че пак си изпаднал в ступор и си запопнал да прекъсваш...тетриса ли те заболя толкова? отдавна казах че не си на нивото ми, но продължаваш да се чупиш празната глава
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 7 rate down comment 3
Tikva007
преди 1 ден
До: бомбашка: Знаех, че няма да пропуснеш да го попушиш. Ями-ями, а? Изкефи ли се? Вместо да си сипеш едно малко за night cap, си искаш близалката. Печелиш, а щом си фенка, и утре ще ти го подавам периодично, за да не си забравиш репликите - не, че са много и трудни, ама ти си ттъп(а)пиччка.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 9
khao
преди 1 ден
До: Tikva007 тетрис, колко да са наказаните след като в съда са вашите корумпета... а 4ри хилядници ни управляват! Толквао бяха наказаните и по времето на дядо ти - коняра на превратаджиите!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 18 rate down comment 5
Tikva007
преди 1 ден
Интересно, България колко наказа? Или в ЕС няма корупция? Тук му викаме политическа целесъобразност. Без майтап - за 35 години колко наказаха в България за корупция? Това преди наташките да са налазили с вдъхновени есета за китайската азиатщина.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още