IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

След година война в Израел: Обществото е разделено, армията е уморена

Израел винаги ще бъде в добри отношения със САЩ и Европа, каза Рина Бакалова, директор на Български културен център в Израел

12:01 | 07.10.24 г.

За последната година след атаката на "Хамас" обществото в Израел е разделено много силно на две - една част силно критикува правителството, че не успява да върне заложниците, но се разбира и нуждата да се свърши започнатото, което прави ситуацията много трудна. Това каза Рина Бакалова, директор на Български културен център в Израел, в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria.

Днес се навършва една година, след като бойци на групировката „Хамас“ нападнаха Израел, убиха 1200 души и отвлякоха още около 250 като заложници в Ивицата Газа, конфликтът вече се води на няколко фронта, а войната има риск да продължи вечно.

"Осъждаме правителството за това, че не се прави достатъчно, за да бъдат освободени заложниците, но от друга страна всичко, което се случва, е доста адекватно на това, което започна преди една година", каза тя. 

Бакалова отбеляза, че почти няма българи, които биха искали да напуснат Израел в този момент, а и голяма част от младите са в запас от избухването на войната в Газа насам, като служат на периоди от по няколко месеца. Армията е вече доста изтощена, допълни тя.

Повече за живота в Израел след една година война може да гледате във видеото на Bloomberg TV Bulgaria 

Всички гости на предаването "Бизнес старт" може да намерите тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:01 | 07.10.24 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още