IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Предимствата на професионалната градинска техника

Мини електрическите триони са практични и с тях се борави лесно

11:58 | 25.09.24 г.
Автор - снимка
Създател
Източник: milwaukeetool.eu
Източник: milwaukeetool.eu

С настъпването на есента и изсъхването на клоните на дърветата идва и нуждата от използването на градинска техника за изрязването на ненужните клони. Ако клоните са високи и нямате лесен достъп до тях, можете да използвате кастрачки за високи клони, но ако са разположени ниско и са по-тънки, можете да използвате акумулаторен трион за клони, познат още като мини електрически трион и мини акумулаторна кастрачка.

Употребата на тези машини е свързана с различни предимства. На първо място, те са леки, удобни и мобилни. Затова можете да ги използвате на труднодостъпни места, където обикновените големи верижни триони не могат да работят. Освен това са с ниско тегло и са подходящи за работа с една ръка. Това предпазва от умора ръката дори при продължително използване.

Мини електрическите триони имат и друго предимство и то е, че са мобилни и се пренасят лесно от едно място на друго. Благодарение на това, че са акумулаторни и работят с батерии, могат да се използват и на отдалечени места. Захранват се с мощни акумулаторни батерии, като най-често са 20 V, но има модели 12, 16, 18 V. Много често се доставят с включени батерии и зарядно. Тези машини, както и обикновените резачки за дърва, също имат включена гаранция, като тя зависи от самия бранд (2 или 3 години гаранционен срок).

Мини електрическите триони са оборудвани с шина и верига подобно на резачките за дърва, но разликата е, че са с много по-малки размери. Дължината на шината варира между 10 и 30 см. Имат опростена конструкция, екологични са и са подходящи за работа дори от хора без опит в рязането. Не отделят вредни емисии и могат да се използват дори на затворени пространства.

Мини електрическите триони са практични и с тях се борави лесно. Освен това са обезопасени, тъй като включват протектор над работната част, за да се осигури безопасност по време на работа.

Намират приложение за подрязване на клони на дървета, подкастряне на малки издънки на клони, подготвяне на разпалки за огрев, рязане на дървени дъски. Можете да използвате акумулаторния трион за клони както за хоби, така и за професионални цели.

Затова на пазара се предлагат различни брандове, които предоставят и двата вида машини. Ако ще използвате машината за леки задачи, можете да се спрете на марки като Raider, Procraft, Nakayama. Ако ще я използвате за професионални цели, тогава с предимство са марките Bosch, Stihl, Makita, Husqvarna, Milwaukee и други.

Източник: milwaukeetool.eu Източник: milwaukeetool.eu

Предимствата на професионалните мини електрически триони е по-голямата мощност, здравина, максимална издръжливост, безчеткови двигатели, автоматично смазване на веригата, ергономична форма и т.н. С професионалните модели ще извършвате работата бързо и лесно без никакви усилия.

С професионалния акумулаторен трион за клони също така ще постигнете много по-голяма ефективност и много по-бързи резултати. Хоби моделите не са подходящи за интензивно натоварване и не можете да постигнете перфектни резултати, каквито с професионалните.

Пример за висок клас акумулаторен трион е Husqvarna Aspire P5-P4A.  Доставя се с батерия 2.5 Ah и зарядно, като напрежението на батерията е 18 V. Дължината на шината е 12,7 см и може да подрязва клони с ширина до 75 мм. Смяната на веригата се осъществява без инструменти. Развива скорост от 5 м/сек. Мини електрическият трион е оборудван с дръжка против приплъзване и кука за удобно съхранение. Той е част от акумулаторната система POWER FOR ALL.

Качество на рязане можете да получите и с акумулаторен трион Makita DUC101Z. Оборудван е с безчетков двигател, шина с дължина 10 см и батерия с напрежение 18 V. Включва подвижен предпазител, покриващ горната част на шината, както и ергономична дръжка. Веригата на машината се смазва автоматично. С нея може да се подрязват храсти, дървени дъски и клони на дървета. Смяната на веригата се осъществява без нуждата от допълнителни инструменти.

Откъде да закупя акумулаторен трион за клони?

Търсите си мини електрически трион, но не сте сигурни на кой модел да се спрете? В такъв случай можете да потърсите професионално мнение от експертите в onlinemashini.bg. Те ще Ви помогнат с радост да изберете своята нова машина. Можете да се обадите на телефоните, посочени в сайта, или да направите официално запитване на имейла office@onlinemashini.bg.

Поръчката се прави изключително лесно и бързо, като не е необходимо да си правите регистрация преди това. Трябва само да попълните полетата с данни за доставка и да оставите телефонен номер. Имате възможност за наложен платеж, по банков път или на изплащане. Всички направени поръчки над 70 лв са с безплатна доставка, което е допълнително предимство, тъй като не се начислява допълнителна сума за доставка заради тежестта на машината.

Преди плащане можете да се възползвате от опцията, която предлагаме за преглед и тест на всеки продукт. В onlinemashini.bg освен мини електрически триони ще откриете и много други видове хоби и професионална градинска техника – акумулаторни, електрически и бензинови резачки за дърва, кастрачки за високи клони, дробилки за клони, цепачки за дърва, духалки, листосъбирачи, пръскачки и т.н.

Последна актуализация: 14:47 | 25.09.24 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още
Финанси виж още