IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Какви са изводите от първия президентски дебат в САЩ

Има значителни разлики между кандидатите почти по всички въпроси, казва адвокат Добрина Ъстън, Ustun Law Group

23:10 | 12.09.24 г.

Изводите, които можем да направим от първия президентски дебат между Доналд Тръм и Камала Харис, са, че има значителни разлики между кандидатите почти по всички въпроси. Това каза адвокат Добрина Ъстън, Ustun Law Group, в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria.

Политиката на Тръмп и Харис по отношение на миграцията са напълно различни.

„За Тръмп знаем от предишния му мандат за масова депортация на поне 10 млн. души, които живеят в САЩ. В сравнение с това вицепрезидент Харис, която ще продължи политиката за миграцията на Байдън, има по-хуманен подход, но със затягане на контрола върху южната граница. Най-болният въпрос е именно защитата на южната граница, Харис обаче можеше по-добре да обясни плановете си за това“, смята адвокатът.

Другата основна тема, която се коментира, е позицията на двамата кандидати по отношение на абортите. 

Тя посочи, че президентският дебат е бил по-важен за Харис, отколкото за Тръмп, защото около 70% от американците заявяват, че не я познават и това е първото й представяне на екран вече като кандидат за президент. 

„От вчера до днес това, което се пише, е, че Харис печели дебата. Има различия по този въпрос, но като цяло доста позитивно мнение има за Харис, особено за демократите", посочи Ъстън.

На въпроса дали този дебат е бил от решаващо значение за мнението на избирателите тя посочи, че няма еднозначен отговор.

Вижте целия коментар във видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:42 | 12.09.24 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още