IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Тръмп като супергерой и на мотоциклет в последната си NFT колекция

Новата колекция на кандидата за президент включва 50 незаменяеми токена за по 99 долара всеки

10:22 | 28.08.24 г.
Снимка: collecttrumpcards.com
Снимка: collecttrumpcards.com

Докато се опитва да се завърне в Белия дом, Доналд Тръмп се възползва от нарастващото взаимодействие между криптосвета и политиката. Сега той предлага четвъртата си колекция от незаменяеми токени (NFT), която включва образи на бившия президент в костюм на супергерой или държащ биткойни, съобщава Bloomberg.

Новата колекция включва 50 незаменяеми токена за по 99 долара всеки, с допълнителни „разменни картички“, които го показват като боксьор, танцуващ или дори каращ мотоциклет. На една от картичките Тръмп държи топка с логото на биткойна в ръката си, подчертавайки, че е приятелски настроен към криптото кандидат за президент.

Купувачите на 15 незаменяеми токена ще получат физическа карта с парченце от костюма, който Тръмп носи на президентския дебат през юни и след който се засилиха призивите президентът Джо Байдън да се оттегли от надпреварата. Тръмп отбелязва във видео на социалната си платформа Truth Social, че той е наричан костюма за „нокаут“. Закупилите 75 незаменяеми токена ще бъдат поканени на вечеря с Тръмп в клуба в Джупитър, щата Флорида.

Снимка: Bloomberg Снимка: Bloomberg

Предишните NFT колекции на Trump бяха разпродадени за часове, посочва Бил Занкър, който работи с Тръмп по колекциите. Републиканецът започна да набляга върху криптото като част от платформата скоро след като вечеря с купувачи на издадени по-рано NFT токени през май. Оттогава криптосферата се превърна в част от платформата на Републиканската партия и Тръмп обеща да подкрепи добива на биткойни в САЩ и да работи срещу създаването на цифрова валута на централната банка в страната.

Продажбата на NFT се случва, докато продажбите на незаменяеми токени продължават да са слаби. Въпреки че продажбите на токените се повишиха в началото на годината, тъй като биткойнът достигна исторически рекордна стойност, ръстът им се забави от юни. Първата NFT колекция на Тръмп излезе седмици след краха на криптоборсата FTX, което предизвика охлаждане на целия пазар, но незаменяемите токени на Тръмп все пак бяха разпродадени, казва Занкър в предишно интервю.

„Знаете, че ме наричат криптопрезидент“, казва Тръмп във видеото. „Не знам дали това е вярно, или не, но много хора го казват. Така че не пропускайте" възможността.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:22 | 28.08.24 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още