IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Тръмп планира да пусне собствена платформа за криптовалути

Доналд Тръмп не предостави подробности относно точното съдържание на проекта, наречен "Непокорните"

21:44 | 22.08.24 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: БГНЕС/EPA
Снимка: БГНЕС/EPA

Кандидатът за президент на САЩ от Републиканската партия Доналд Тръмп обяви днес предстоящото пускане на платформа за криптовалути, представяйки я като алтернатива на големите банки и финансовите институции, предаде Франс прес.

"Американците бяха притискани от големите банки и финансовите елити твърде дълго", написа той в социалната мрежа X и собствената си платформа Truth Social. "Време е да се съпротивляваме заедно", допълни кандидатът на републиканците за президент.

Доналд Тръмп не предостави подробности относно точното съдържание на проекта, наречен "Непокорните" (The Defiant Ones). Двама от синовете му – Ерик и Доналд-младши, го описаха през последните седмици като "цифрови недвижими имоти".

В New York Post Ерик Тръмп говори за "обезпечение, до което всеки може да има незабавен достъп". Във финансите обезпечението обикновено се отнася до активи, депозирани в замяна на получаване на заем.

Резервиран по време на управлението си към криптовалутите, които навремето той дори описа като "измама", Доналд Тръмп в последствие радикално промени позицията си.

Докато присъства на важна индустриална конференция в края на юли в Нешвил, щата Тенеси, Тръмп обеща, че ако бъде преизбран, той ще бъде "президентът, подкрепящ иновациите и биткойн, от който се нуждае Америка".

По този начин бившият президент заема противоположното мнение на администрацията на президента Байдън, подкрепяща регулациите в сектора.

Документи, публикувани в средата на месеца, показват, че Доналд Тръмп е притежавал криптовалута етер на стойност между 1 и 5 милиона долара.

Платформата, обещана от Доналд Тръмп, ще разчита на така нареченото децентрализирано финансиране – механизъм, който вече не изисква минаването през посредник като банка, за да се извършват транзакции с трета страна.

Децентрализираните финанси (DeFi) се основават на така наречената блокчейн технология, която поддържа теоретично неприкосновен регистър на транзакциите, видим за всеки.

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:44 | 22.08.24 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още