IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Над 100 души са загинали при израелски удар по училище в Газа

Твърди се, че ударите са били насочени срещу разселени хора по време на фаджр

10:20 | 10.08.24 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Ahmad Salem/Bloomberg
Снимка: Ahmad Salem/Bloomberg

Над 100 палестинци са загинали и десетки са ранени при израелски удар срещу училище в Газа, където са били подслонени разселени хора. Това съобщи официалната палестинска информационна агенция, докато израелската армия заяви, че е ударила команден център на групировката "Хамас", предаде БТА.

"Израелските удари бяха насочени срещу разселени хора по време на фаджр (молитва на зазоряване), се казва в изявление на медийната служба на управляваното от "Хамас" правителство.

Израелските въоръжени сили също публикуваха изявление, в което казват, че са ударили "център за командване и контрол, използван като скривалище за терористите и командирите на "Хамас".

"Преди удара бяха предприети редица стъпки за намаляване на риска от това да пострадат цивилни, в това число употреба на прецизни боеприпаси, въздушно наблюдение и разузнавателна информация", се казва в съобщението.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:43 | 10.08.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още