IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Неизвестен нападател атакува датския премиер Мете Фредериксен

От офиса на министър-председателя не разкриват дали тя има нужда от медицинска помощ

09:50 | 08.06.24 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Nathan Howard/Bloomberg
Снимка: Nathan Howard/Bloomberg

Премиерът на Дания Мете Фредериксен е ударена от неидентифициран нападател в Копенхаген, пише Bloomberg.

Извършителят е арестуван от полицията, се казва в изявление на офиса на Фредериксен, направено късно в петък. В съобщението се посочва, че Фредериксен е „била шокирана“, след като е била „ударена“.

От офиса на премиера отказват да дадат подробности за състоянието ѝ или да посочат дали има нужда от медицинска помощ. Местни медии цитират очевидец, който казва, че е видял охрана да придружава премиера, която нямала видими наранявания, далеч от мястото на нападението.

Атаката се случва седмици след опита за убийство на словашкия премиер Роберт Фицо, който оцеля след нападението. Фицо беше прострелят четири пъти от близко разстоение на 15 май и сега се възстановява от нараняванията. Той каза, че се надява да се върне на работа в края на този месец или през юли.

В публикация в социалната мрежа X полицията в Копенхаген посочва, че е имало инцидент с участието на премиера. Полицията потвърждава, че е арестувала един човек и че разследването продължава, но не дава повече подробности.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:55 | 08.06.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още