IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Затворническата снимка на Тръмп му донесе 7,1 млн. долара

Само в петък бившият президент е натрупал 4,18 млн. долара, най-доходоносният ден в предизборната му кампания до момента

12:14 | 27.08.23 г.
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Бившият американски президент Доналд Тръмп е набрал близо 20 млн. долара през последните три седмици, период, който приблизително съвпада с повдигнатите му обвинения по федерални и щатски съдебни дела, свързани с неверните му твърдения, че изборите през 2020 г. са му били откраднати. Това съобщи говорител на предизборния щаб на Тръмп в събота, цитиран от Ройтерс.

След явяването си в затвора в окръг Фултън в четвъртък, за да му бъде направена полицейска снимка по дело за рекет и измама, бившият президент е спечелил 7,1 млн. долара, съобщи говорителят на Тръмп Стивън Чунг в платформата X, преди това Twitter.

Само в петък Тръмп е натрупал 4,18 млн. долара, най-доходоносния ден в предизборната му кампания до момента, уточни Чунг.

Снимката му, публикувана от съда в Джорджия в четвъртък вечерта, се появи на тениски, чаши и постери. Снимката с червена вратовръзка, лъскава коса и ледено изражение беше направена, когато фаворитът на Републиканската партия за номинация за президентските избори беше арестуван по над десет наказателни обвинения в рамките на наказателно дело заради опитите му да подмени резултатите от изборите през 2020 г.

Тръмп, който беше избран за президент през 2016 г., но понесе поражение от демократа Джо Байдън през 2020 г., отново се бори за номинацията на Републиканската партия за президент.

Тръмп трябва да отговаря по четири обвинения, включително две, свързани с неверните му твърдения, че изборите са били откраднати и щурма на Капитолия във Вашингтон от негови привърженици на 6 януари 2021 г.

Той не се признава за виновен по нито едно от обвиненията.

Снимката на Доналд Тръмп при предаването му в затвора на окръг Фултън. Снимка: EPA/БГНЕС Снимката на Доналд Тръмп при предаването му в затвора на окръг Фултън. Снимка: EPA/БГНЕС

На 15 август голямо жури в Джорджия повдигна обвинение срещу Тръмп след разследване на прокурора на окръг Фултън Фани Уилис на усилията му да подмени изборната си загуба от Байдън през 2020 г. в щата.

На 13 август той не се призна за виновен по повдигнатите му обвинения от специалния прокурор Джак Смит във федерален съд във Вашингтон, че е участвал в заговор за измама на САЩ, като е попречил на Конгреса да утвърди изборната победа на Байдън през 2020 г. и е лишил избирателите от правото им на честен избор.

Тръмп не се призна за виновен и по обвинения, че незаконно е задържал класифицирани документи, след като е напуснал поста си, и е фалшифицирал бизнес документи по случай в Ню Йорк, свързан с плащане на порнозвездата Сторми Даниълс преди президентските избори през 2016 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:15 | 27.08.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още