IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

С какви забележителности привлича регион Западна Македония туристите в Гърция?

Опитваме се да популяризираме по-различни преживявания за посетителите, посочи Ираклис Гундромихос, главен изпълнителен директор на Greek Adventure

20:45 | 17.07.23 г. 1
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Регион Западна Македония е единственият в Гърция, който няма пряк излаз на море, така че тук се предлагат доста по-различни преживявания спрямо обичайната представа на туристите за Гърция. Тук имаме прекрасни планински гледки, национални паркове, автентична гръцка кухня, много археологически забележителности от византийско време, чудесни места за настаняване, гостоприемство и автентични преживявания. Това съобщи в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria Ираклис Гундромихос, главен изпълнителен директор на агенция Greek Adventure и представител на Департамента по туризъм в регион Западна Македония.

"Посещават ни много гърци, но увеличаваме и броя на чуждестранните посетители. Имаме много туристи от Израел, Северна Европа, Белгия, Нидерландия, Германия, Франция. Започнахме да посрещаме и посетители от Балканите – Румъния, България. Хора от Албания, която е много близо, също започнаха да идват по-често. Опитваме се да популяризираме този регион пред посетителите, които искат да се запознаят с по-различната страна на Гърция", посочи мениджърът.

Ираклис Гундромихос обясни, че маркетинговият план за туризъм включва различни дейности регионът Западна Македония има департамент по туризъм, който участва в много изложения заедно с гръцката национална туристическа организация. По думите му организират се много опознавателни турове за професионалисти в сферата на пътуванията, познати като Fam Trip и посещения за туристи. „Като цяло се опитваме да популяризираме този регион и прилагаме много от мерките, които се прилагат и в другите дестинации“, уточни той.

Представителят на туристическия бизнес потвърди, че все повече хора посещават Гърция. „В последните години виждаме, че туристите в нашата страна искат да посетят повече и по-непознати места. Много от посетителите пътуват встрани от плажовете за един ден или пък за 2-3 дни допълнително. Очакванията ни са много високи. Разбира се трябва да положим много усилия, за да се покажем на туристите, но сме оптимисти, че посетителите ще се увеличават. Вече виждаме, че идват повече чужденци в този регион“, обясни Ираклис Гундромихос.

Вижте цялото интервю във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Вижте и другите интервюта от серията срещи с мениджъри, предприемачи и туристически експерти от регион Западна Македония в Гърция, излъчени в предаването "В развитие": Янис Истридис, собственик на хотел La Moata.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:38 | 17.07.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
cyclop
преди 1 година
Привлича ги с платена рекламна кампания, забелязана внезапно по няколко различни "МЕДИИ"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още