IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Русия планира реформа на противовъздушната си отбрана

Страната ще засили и ПВО силите си в близост до Финландия

15:42 | 10.04.23 г. 9
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Evgeny Biyatov - Host Photo Agency via Getty Images
Снимка: Evgeny Biyatov - Host Photo Agency via Getty Images

Русия планира да реформира силите си за противовъздушна отбрана (ПВО), след като натрупа нов опит във войната в Украйна, и ще подсили своята ПВО, за да противодейства на присъединяването на Финландия към НАТО, заяви командир на военновъздушните сили на Русия, цитиран от Ройтерс.

Откакто Русия нахлу в Украйна на 24 февруари миналата година в това, което нарича „специална военна операция“, битката се превърна в жестока артилерийска война с широка употреба на дронове и ракети, тествайки въздушната отбрана както на Русия, така и на Украйна.

В интервю, публикувано в понеделник за вестник "Червена звезда", генерал-лейтенант Андрей Демин, заместник-главнокомандващ на въздушно-космическите сили, казва, че силите за противовъздушна отбрана са били изправени пред редица предизвикателства заради украинските удари.

Русия, казва той, е добавила повече от 50 мобилни радарни станции, а самолети за ранно предупреждение и контрол A-50 са патрулирали 24 часа в денонощието, докато ракетните и противовъздушните инсталации в региони до Украйна са били подсилвани.

В украинските региони под руски контрол са били създадени части за противовъздушна отбрана, за да защитават ключови съоръжения, казва Демин, като в същото време Русия е увеличила производството на системата за борба с дронове RLK-MC.

Реформите "без съмнение са планирани и ще бъдат изпълнени", коментира Демин пред вестника на министерството на отбраната. „Целта на предстоящите промени е развитието на въоръжените сили, насочено към подобряване на системата за противовъздушна отбрана на Руската федерация“.

Демин допълва, че Русия ще укрепи отбраната си и след като Финландия, която споделя граница с Русия от 1300 км, се присъедини към НАТО.

„В тези условия силите за ПВО отработват въпроси за защита на държавната граница в северозападната част на страната в съответствие с повишената степен на заплаха“, казва Демин.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:42 | 10.04.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

9
rate up comment 2 rate down comment 0
khao
преди 1 година
До: SnaGi знаеш... като гледам кви глууупости пишеш (разбира се никога под статии за русия) надали знаеш нещо повече от поза Г ! :):) до сега не съм видял копейка с някви знания... иначе нали и ние това казваме от няколко години, вие до един сте с различно мислене (мислене на утаайка, луззер с липса на морал и цивилизованост)! :):)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 0 rate down comment 4
SnaGi
преди 1 година
До: khao, Знаем я твоята реалност. Заедно със Зелката имате няколко хиляди коментара под статии за Русия последната година. Знаем ги и твойте опорки. Появи ли се някой, с друго виждане базирано на много повече познание и наблюдения се почват с едни обиди и настървеност. Целта е ясня, доминиране на форума и отказване на различно мислещите. Жалки Меке.рета сте!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 5 rate down comment 1
khao
преди 1 година
До: SnaGi имаш акъл за 5ст и голямо въображение... тия опорки ги знаем, дай сега нещо от реалноста в която живеем!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 5 rate down comment 9
SnaGi
преди 1 година
До: khao, Прочети каква е стратегията за отбрана на всяко населено място. Криене и барикадиране на бандеровците в жилищни сгради, училища, болници, мазета и тунели на индустриални комплекси и то сред мирните жители. Ако мислиш, че лесно се прочиства всяко мазе и дупка, е не така. Имам приятел украинец с баба живееща още в Донецк, Ами с нетърпение чакат руснаците да изринат тая ***, дето преди войната само ги тероризираше. Имам приятел с колеги от Киев, ами и те чакат падането на Зе режима.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 9 rate down comment 3
khao
преди 1 година
До: SnaGi кво виждат?... как 9 месеца не може да превземете един град като Ихтиман...верно си от разбиращите, хахахахаха!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 7 rate down comment 13
SnaGi
преди 1 година
До: Скъсана_Ушанка, За няколко месеца унищожи най голямата бронирана армия в Европа с най сериозната ешелонирана пво. За още няколко месеца унищожи цялата бронирана техника на източна Европа както и 70млрд евро, официална военна помощ. Неофициалната е много по голяма. Наще военни заводи работят на 3 смени и не смогват както и голяма част от военните заводи в Европа. Резил виждат само неразбиращите, военните анализатори от Израел до Индия и Китай виждат друга картина.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 12 rate down comment 6
Скъсана_Ушанка
преди 1 година
Айде пак лозунги и прах в очите. Цял свят видя резила на таварищ алкаголиците и "технологиите" им, те пак глупостите си дрънкат. Вече на никой не му дреме, обаче.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 15 rate down comment 8
Импeраторът
преди 1 година
Защо просто след като превземе Киев до три ни, не превземете и Финландия. Швеция още не е в НАТО, така че няма да имате такива притеснения? Дежурния Копейкин да ми обясни.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 16 rate down comment 11
khao
преди 1 година
доообре... :):) ще си отане само с плановете...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още