IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Путин: Русия е готова да продава модерни оръжия на съюзници в цял свят

Според руския президент оръжията на страната му са изпреварили конкуренцията с години

19:40 | 15.08.22 г. 5
Владимир Путин говори по време на откриването на Международния военен и технически форум "Армия-2022".
Владимир Путин говори по време на откриването на Международния военен и технически форум "Армия-2022".

Руският президент Владимир Путин заяви, че Москва е готова да продава модерни оръжия на съюзници в цял свят и да сътрудничи в разработването на военна технология близо шест месеца от началото на войната в Украйна, в която армията му се представя по-лошо от очакванията, пише Ройтерс.

След като силите на руския лидер бяха отблъснати от двата най-големи града в Украйна и напредват бавно и на тежка цена към източната част на страната, войната до момента не се оказва убедителен атестат за оръжейната индустрия на Русия.

Но Путин, който говори по време на оръжейно изложение край Москва, заяви, че руските оръжия са изпреварили конкуренцията с години.

Русия държи на силните си връзки с Латинска Америка, Азия и Африка „и е готова да предложи на партньорите и съюзниците си най-модерните си оръжия – от леки оръжия до бронетранспортьори и артилерия, бойни самолети и безпилотни летателни апарати“, заяви Путин.

„Почти всички са били използвани повече от веднъж в реални бойни операции“, допълни той.

Руският президент заяви, че Русия може да предложи нови модели и системи – „говорим за оръжия с висока точност и роботика, за бойни системи, основани на нови физически принципи“, отбеляза той.

„Много от тях са години, може би десетилетия напред от чуждестранните конкуренти, а от гледна точка на тактически и технически характеристики са значително по-добри от тях“, каза Путин.

Според руския президент силите на Русия и подкрепяните от тях сепаратисти в Донбаска област в Източна Украйна изпълняват всичките си задачи.

„Стъпка по стъпка освобождаваме земята в Донбас“, заяви Путин.

Изказването му е част от обичайното говорене след нашествието на 24 февруари, при което Путин и външният му министър Сергей Лавров говорят за потенциално сътрудничество между Русия и съюзници като Китай, Индия, Иран и други за изграждане на нов световен ред, който вече не е доминиран от САЩ.

„Искам да подчертая, че Русия е за възможно най-широкото обхватно развитие на военно-техническото сътрудничество. Днес в условията на доверие в нововъзникващия многополюсен свят, това е особено важно“, изтъкна Путин.

„Високо ценим факта, че нашата страна има много еднакво мислещи съюзници и партньори на различни континенти. Това са държави, които не се поддават на т. нар. хегемон, техните лидери показват истински мъжки характер и не се огъват“, допълни той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:47 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

5
rate up comment 0 rate down comment 1
aldy
преди 1 година
До: Импeраторът Ай сиктир, бе кьопек лъжлив. Що открадна ника на Импето?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 2 rate down comment 1
Импeраторът
преди 1 година
Ще продава Путин дори на неприятелски държави, защото направи толкова "добра" реклама на руската техника, че си ***.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 9 rate down comment 4
zelka007
преди 1 година
До: mr. Yoda ... Така е , трябва да се внимава с тъмната страна . Ето например , тъмните задкулисни воини на готвача на Нечестивият , присвоили жилищна сграда и си направили седенка в нея . Вероятно да си мерят и броят съдомиялните . Елфите подочули и пратили армаган с HIMARS . В резултат на което , 100 вагнеровци , така се наричат помежду си тъмните воини на Нечестивия , са поели в кофи обратният път към Мордор , за да ги предадат на майките им . Тъмни дела в Северна Нигерия ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 8 rate down comment 0
mr. Yoda
преди 1 година
До: zelka007, When you look at the dark side, careful you must be. For the dark side looks back. (-Yoda-) Когато погледнете тъмната страна, трябва да внимавате. Защото тъмната страна гледа назад.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 19 rate down comment 12
zelka007
преди 1 година
Стъпка по стъпка ... Нечестивият занулен детеубиец сигурно има в предвид , че крадците на съдомиялни машини и кокошки от курниците , тъпчат на едно място в Донбас , а в Херсон ще връщат стъпки назад ... Да обясни как на летището "Саки" в Крим затвориха небето с С-500 за стелт дронове с лазерно насочвани плъзгащи се бомби и му ликвидираха скъпоценните Су-30 , Су-24 , Ми-8 , че и един Ту-22 ... Приказки за вътрешна употреба , некой *** от Еритрея може да му се върже ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още