IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

И Сеул замрази трансакциите с Руската централна банка

Изключение се прави за плащанията във връзка с доставките на енергия, които се осъществяват чрез шест банки, включително „Сбербанк“

12:46 | 08.03.22 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Снимка: Bloomberg LP

Южна Корея наложи допълнителни финансови санкции срещу Русия заради войната в Украйна. Във вторник влезе в сила забрана за трансакции с Руската централна банка, два държавни инвестиционни фонда – Националния фонд за богатство на Руската федерация и Руския фонд за преки инвестиции, и банка „Россия", се казва в изявление на Министерството на финансите от понеделник, съобщиха от финансовото министерство в Сеул.

Изключение се прави за плащанията във връзка с доставките на енергия, които се осъществяват чрез шест банки, включително „Сбербанк“. Тези плащания ще бъдат разрешени до 24 юни по силата на общ лиценз, издаден от САЩ. По този начин Южна Корея се присъедини към наказателните мерки на САЩ и ЕС, предава Bloomberg.

Общо Южна Корея вече е спряла трансакциите с единадесет руски финансови институции и свързани с тях дружества, включително и с  Министерството на финансите.

Освен това от началото на март не са правени инвестиции в руски държавни облигации. А изключването на седем руски банки от банковата комуникационна мрежа Swift ще влезе в сила на 12 март в съответствие със съответното решение на ЕС.

В края на февруари Южна Корея вече обяви мерки срещу Русия за по-строг контрол на износа в допълнение към финансовите санкции. Миналата неделя правителството взе решение за подобни мерки за контрол на износа срещу руския съюзник Беларус.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:45 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още