IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Иновативна професия за сигурно бъдеще със СофтУни Светлина

В СофтУни Светлина учениците полагат ключови основи, за да станат конкурентоспособни още в гимназиален етап, а след това – само да надграждат

17:13 | 16.12.22 г.
Автор - снимка
Създател
Иновативна професия за сигурно бъдеще със СофтУни Светлина

СофтУни Светлина е първата по рода си частна професионална гимназия за дигитални науки с фокус върху изучаването на програмиране, киберсигурност, дигитален маркетинг, предприемачество, онлайн бизнес, дизайн и анимация. Мисията ѝ е да изгражда бъдещите дигитални и технологични лидери.

Професионалното образование играе ключова роля в създаването на възможности за реализация и успех в наши дни. То осигурява комбинация от професионални практически и меки умения, които подготвят младежите за бъдещите предизвикателства. Да останем конкурентоспособни е все по-трудно на фона на динамиката на пазара и технологичните промени. Затова в СофтУни Светлина учениците полагат ключови основи, за да станат конкурентоспособни още в гимназиален етап, а след това – само да надграждат.

Гимназистите израстват като комплексни личности, способни да генерират и осъществяват комплексни идеи, да мислят нестандартно и да решават проблеми с увереност. Комбинацията от традиционната методология на преподаване и модерните похвати им позволява да учат по-лесно и да възприемат нов материал по-бързо.

Модерно училище с иновативни похвати

Модерно училище като СофтУни Светлина предлага съвременен подход към средното образование, който помага на учениците да повишат резултатите и да подобрят постиженията си, да развият критичното и творческото си мислене и да се сдобият с редица комплексни качества. Гимназията постига всичко това чрез иновативни методи на преподаване и широк спектър от новаторски подходи и ефективни практики.

Освен че следват одобрена от МОН общообразователна и специализирана подготовка, гимназистите в СофтУни Светлина имат достъп до:

Менторска програма

От ученици за ученици, менторската програма цели изграждането на общност от младежи, готови да си помагат и да се развиват заедно. Чрез нея гимназистите подкрепят своите съученици, когато някой изпитва затруднения по даден предмет. Гимназията осигурява персонално внимание на всеки ученик, което позволява да се идентифицират пропуски и нужди от допълнителна работа. Изготвят се удачни варианти, които да помогнат за подобряване на представянето.

Личен брандинг

СофтУни Светлина осигурява на учениците необходимите инструменти, за да могат да демонстрират най-добрите си и забележителни постижения. Проектът по Личен брандинг дава възможност на гимназистите да изградят свое дигитално портфолио, в собствена уеб страница.

Там те могат да споделят различни материали и проекти, чрез които да демонстрират усвоените умения, изпълнените задания и разработените проекти. Освен това, могат да представят и личностите си качества и меки умения, придобити по време на работа.

Team Beyond

Най-изявените и талантливи ученици се събират в т.нар. Team Beyond, където гимназията насърчава интересите и стимулира развитието на талантите и качествата им. Целта на СофтУни Светлина е да подкрепи пътя им напред, чрез работа в малки групи и с помощта на ментори-експерти. Така гимназистите се подготвят допълнително за състезания и олимпиади, надграждат способностите си и развиват отличителните си таланти.

Училищен фонд

Гимназията разполага с училищен фонд, който осигурява цялостно или частично финансиране за разнообразие от ученически проекти. Това включва стартиращи бизнес начинания на учениците, както и благотворителни каузи и събития, организирани от тях. Средствата във фонда се набират чрез различни източници като дарения, награди от състезания или проекти, инициирани от СофтУни Светлина и реализирани от младежите.

Професионални стажове

Към 2022 година, гимназия СофтУни Светлина има 68 компании-партньори, с които работи в сътрудничество, за да осъществява професионални ученически стажове. До момента са реализирани 133 стажа, а основната цел е преодоляването на пропастта между образованието и бизнес сферата. Гимназистите започват да изграждат връзки с водещи компании още в най-ранен етап и придобиват практически опит в реална работа среда. Не на последно място, получават външна оценка за знанията и уменията си, а самите стажове имат 91% положителна обратна връзка.

Лабове и извънкласна дейност

СофтУни Светлина организира разнообразие от извънкласни дейности, с които учениците могат да предизвикат себе си и да развиват съществуващи таланти и интереси или да открият нови такива. Активностите за извънкласно и неформално образование подсилват социалните умения на младежите и разширяват контактите им. Те се провеждат под формата на лабове и обхващат различни теми от света на технологиите, киберсигурността, предприемачеството и дизайна.

Качествено обучение за сигурно бъдеще в СофтУни Светлина

Образованието в СофтУни Светлина съчетава най-доброто от традиционните практики на обучение с иновативни концепции, които да подпомогнат комплексното развитие на младежите. Холистичният подход се фокусира върху цялостното израстване на гимназистите и развитието на техния интелектуален, физически, артистичен, социален, творчески и духовен потенциал.

Билингвално преподаване и проектобазирано обучение им осигуряват необходимия за бъдещ успех и реализация инструментариум, включително ценни меки умения. А специалностите, фокусирани върху професии на бъдещето, дигитални науки и програмиране, гарантирано изграждат перспектива пред бъдещите технологични лидери. Всичко това осигурява на младежите летящ старт за светло бъдеще.

Ето какво споделя и Петя Пенева, изпълнителен директор на СофтУни Светлина: „Работим много и усилията, които полагаме, дават резултат. Училището ни се разраства, желаещите да учат при нас стават все повече и екипът ни става все по-голям. Това ни дава възможност да градим нови планове и да си поставяме все по-високи цели.“

Приемът след 7. клас в СофтУни Светлина за учебната 2023/2024 година е отворен, а процесът по кандидатстване е улеснен и бърз. За да се впусне и вашият младеж в професия на бъдещето, разгледайте иновативните специалности и започнете процеса ето тук.

Последна актуализация: 17:13 | 16.12.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Образование виж още
Финанси виж още