IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Започва обновяването на производствената база на „Ел Би Булгарикум“ във Видин

Заплатите на работещите в държавното млекопреработвателно предприятие са увеличени според новия колективен трудов договор

15:14 | 07.10.24 г.
Снимка: Министерство на икономиката и индустрията
Снимка: Министерство на икономиката и индустрията

Започва обновяването на производствената база на държавното млекопреработвателно предприятие „Ел Би Булгарикум“ във Видин, съобщават от Министерството на икономиката и индустрията.

„Ще развиваме и ще усъвършенстваме производствената база постоянно, защото не се предвижда създаването на нова производствена база на територията на България“, обяви служебният министър на икономиката и индустрията Петко Николов през септември.

От думите на Николов стана ясно, че за обновяване на материалната база и условията на труд в производството министерството ще разчита и на Стратегическия план за изпълнение на общата селскостопанска политика, както и на други възможности, които паралелно би дало европейското финансиране.

През тази есен ръководството на компанията ще започне поетапно дейности, касаещи ремонт в хладилните помещения и складовете, преасфалтирането на алеите, отвеждащи към цеховете и паркинга пред административната сграда.

Припомняме, че след намесата на служебния министър на икономиката и индустрията Петко Николов синдикатите и ръководството на "Ел Би Булгарикум" подписаха нов колективен трудов договор през септември.

Компанията и представителите на всички синдикални дружества подписаха нов колективен трудов договор за следващите две години, с който двете страни се споразумяват да обединят усилия за повишаване на производителността на труда, за реално нарастване на средствата за работна заплата, подобряване на безопасните и здравословни условия на труд и на условията за социална дейност. 

Председателите на трите синдиката в "Ел Би Булгарикум" и ръководството се подписаха и под ангажимент за максимално запазване на работните места, повишаване на квалификацията на персонала, модернизация на компанията. Запазени са социалните придобивки, сред които допълнително медицинско обслужване, допълнителен платен годишен отпуск за майки с деца, средства за транспорт и други.

За септември служителите на държавното млекопреработвателно предприятие получават и обещаното увеличение на заплатите. Това е второто увеличение в рамките на последните четири месеца след назначаването на новото ръководството. Целта е до края на годината заплатите да бъдат увеличени с 30 на сто.

Заплатите на служителите в производствената база вече бяха увеличени с 10% със задна дата от 1 май тази година. Повторният ръст на възнагражденията е съобразен и с исканията на синдикалните организации в дружеството.

„Увеличението на възнагражденията в „Ел Би Булгарикум“ е следствие и от добрите резултати за производителността на предприятието, както и от данните за увеличение на продажбите и приходите“, коментира изпълнителният директор на дружеството Живко Живков.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:14 | 07.10.24 г.
Най-четени новини
Още от Индустрия виж още

Коментари

Финанси виж още