IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Нов завод на "Арсенал" ще заработи в Стара Загора през октомври

В последните години в оръжейния завод са инвестирани над 200 млн. лева за оборудване, нови цехове и производства, съобщи изпълнителният му директор инж. Николай Ибушев

15:36 | 27.09.24 г.
Снимка: arsenal-bg.com
Снимка: arsenal-bg.com

Новият завод на "Арсенал" в Стара Загора ще отвори врати на 25 октомври. Това съобщи изпълнителният директор на дружеството инж. Николай Ибушев, цитиран от БТА, по време на честването на 146-ата годишнина на завода и на стотния юбилей от установяването на предприятието в Казанлък.

По думите му това ще бъде най-роботизираното предприятие на територията на областта. Инж. Ибушев посочи, че "Арсенал" продължава да разширява както своите мощности и производства, така и продуктовата си гама.

По думите му в последните години в оръжейния завод са инвестирани над 200 млн. лева за оборудване, нови цехове и производства, като той увери, че „това ще продължи и занапред“.

Мениджърът напомни, че това е първото машиностроително предприятие в България, създадено веднага след Освобождението. В момента фирмата е най-голямата в страната по отношение на своя числен състав, като в нея работят над 10 хиляди души, а дейността се разпростира в три общини – Казанлък, Мъглиж и Стара Загора.

Инж. Николай Ибушев отбеляза, че заводът е добре развит и произвежда продукти на световно ниво. Предприятието продава в над 120 държави в света и участва в редица изложения.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:36 | 27.09.24 г.
Най-четени новини
Още от Индустрия виж още

Коментари

Финанси виж още