IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Над 170 компании ще участват в индустриалното изложение MachTech&InnoTech

Седмица преди старта си международният формат регистрира над 20% ръст на годишна база

11:29 | 25.09.24 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Интер Експо Център
Снимка: Интер Експо Център

Над 170 изложители, близо 400 български и регионални бранда, хиляди представители на индустрията от десетки държави. Такава ще е атмосферата на българското индустриално изложение MachTech&InnoTech 2024. Форматът завладява София от 1 до 4 октомври и ще предложи на посетителите в Интер Експо Център съчетание от най-модерните индустриални технологии и иноваторски форуми в симбиоза с други две ключови изложения - Inter Drone Expo и COPIS.

Машини, роботи, лазерни технологии, софтуер, решения в областта на мониторинга, логистиката и въобще – всички сфери, свързани с металообработката, ще бъдат във фокуса на изложителите от България, Германия, Италия, Румъния, Турция, Гърция, Чехия, Австрия, Испания, Китай, Япония и др., както и на колективните щандове от Австрия и Чехия.

„Цялата тази обстановка привлича посетители от региона на Балканите, Източна и Централна Европа, Азия и Африка“, споделят организаторите. През последните години MachTech&InnoTech се превърна в ключово изложение за компаниите, които искат да оперират в региона.

За удобство на представителите на индустрията, достъпът до билети за посещение е максимално улеснен чрез онлайн платформата www.iec.urboapp.com. Освен за MachTech&InnoTech, с билета могат да бъдат посетени и Inter Drone Expo и COPIS. Трите изложения засягат бизнеса в три взаимосвързани сектора. Към момента 30% е отчетеният ръст в онлайн регистрациите, а 20% - в броя на изложителите.

Снимка: Интер Експо Център Снимка: Интер Експо Център

Машините, без които индустрията не може

Машини от последно поколение, които оползотворяват максимално суровините и оптимизират процесите ще бъдат представени на MachTech&InnoTech 2024.

Сред тях е вертикален обработващ център за различни металорежещи операции при обработка на средногабаритни детайли с висока скорост на рязане и подаване.

Иновативна еднокамерна инсталация за индустриално почистване и консервиране на части и детайли също ще е сред експонатите.

За предприятията, нуждаещи се от решение за сортиране, на разположение ще са цветни сортери, а в сферата на абкантите и тръбоогъващите машини ще има такива, работещи с 30% по-бързо и обработващи тръби с размери от близо 1 метър.

Роботите и лазерните технологии са съществен елемент от промишлеността

Ако някога бяха като картина от бъдещето, днес роботите са естествен елемент от предприятията. MachTech&InnoTech доказва това. Ако доскоро опаковането и разопаковането се извършваха на ръка и бяха времеемки, днес процесът е оптимизиран с роботизирани системи, оползотворяващи максимално пространството, а привеждането на системата в работен режим отнема само ден.

Сред логистичните решения ще е индустриален робот, който се върти на 360 градуса, носи до 1000 кг при дърпане и 450 кг върху себе си. Друг робот ще разкрие потенциала на лазерното заваряване чрез система от 6 оси и обсег на действие 1.8 м.

Снимка: Интер Експо Център Снимка: Интер Експо Център

Лазерните технологии в света на металообработката

Лазерните технологии са съществен елемент от днешната индустрия и металообработка. И съвсем логично те попадат под светлината на прожекторите на MachTech&InnoTech 2024. Търсещите решение за рязане ще спират вниманието си на иновативни продукти за лазерно рязане и заваряване.

В зависимост от нуждите на металообработващото предприятие, посетителите ще открият на щандовете както лесни за транспортиране, така и машини, впечатляващи с габаритите си.

В орбитата на високите технологии с Industrial Tech Forum 2024

Наред с възможностите за развитие на бизнеса и запознаване с всички глобални иновации и тенденции, MachTech&InnoTech 2024 ще предложи поредица от съпътстващи събития.

Сред тях е Industrial Tech Forum 2024, който на 2 октомври в зала Витоша на Интер Експо Център ще събере изявени експерти от компании, институции, медии. Това ще се случи в трите дискусионни панела, наречени Мисия “Дигитализирано производство“, “Енергия 5.0“ и “Иновативното бъдеще на ХВП“.

Организатори на Industrial Tech Forum 2024 са TLL Media и Интер Експо Център. 

Изкуственият интелект, правните рамки, роботи, автоматизация и дрон-форуми

Паралелно с това, дискусии и презентации поставят на дневен ред основни теми за индустрията. Наситен със събития е 3 октомври. Денят ще започне с представяне на новостите при металорежещите инструменти. След това клъстер „Мехатроника и автоматизация“ ще проведе координационната си среща.

В поредица от събития в Семинарната зала на Изложбена зала 6 се включват експерти от международен ранг по темите за струговата обработка, роботите, изкуственият интелект. Върху наемането в България на служители от държави извън Европейския съюз ни фокусира презентация от 15.00ч .

„Билетът за посещение на MachTech&InnoTech дава възможност за присъствие и на Inter Drone Expo и COPIS“, напомнят организаторите.

Дроновете, въздушната мобилност, изкуственият интелект и летящите коли обединяват експерти по време на Inter Drone Expo. Киберсигурността, дроновете за образователни цели и киберсигурността засяга DRONE EXPO SUMMIT на 1 октомври. Събитието се организира от Асоциация Обединено Дрон Общество и Интер Експо Център.

2 октомври е посветен на дроновете, летящите коли и изкуствения интелект, в рамките на експертният форум AIR MOBILITY SOLUTIONS, INNOVATIONS AND SAFETY, реализиран от Асоциацията на българската авиационна индустрия (BAIA). 

В рамките на COPIS дискусията на KNOW-HOW SHOW-HOW фокусира сектора на печата и рекламата върху ролята на креативните практики и бъдещето.

„Още в етапа на първоначална комуникация открихме, че съпътстващите събития на Inter Drone Expo и COPIS пораждат голям интерес в публиката на MachTech&InnoTech“, коментират организаторите. Причината – те ще засегнат теми, които са неразривно свързани с индустрията. „Дроновете и безпилотните технологии намират все по-голямо приложение в съвременните предприятия, а рекламата е естествена част от успешната комуникация и реализиране на крайния продукт“, допълват организаторите на MachTech&InnoTech.

Съвременната индустрия е една истинска вселена на иновациите. За да открием най-новите технологии и за да узнаем бъдещето на индустрията, е достатъчно да се сдобием с билет за изложение MachTech&InnoTech 2024 на www.iec.urboapp.com.

Последна актуализация: 11:29 | 25.09.24 г.
Най-четени новини
Още от Индустрия виж още
Финанси виж още