IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Преговорите между Boeing и стачкуващите работници се подновяват следващата седмица

Федерален посредник ще съдейства в разговорите за условията на труд

09:57 | 14.09.24 г.
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Преговорите между Boeing и стачкуващите работници от американските заводи ще бъдат подновени в началото на следващата седмица с помощта на федерален посредник.

Преди ден работниците гласуваха с огромно мнозинство за отхвърляне на предложение от страна на изпадналия в затруднение авиационен гигант за условията на труд, пише БГНЕС.

Хиляди работници от заводите на Boeing в САЩ спряха работа заради спора за заплащането, като провеждат първата си стачка от 16 години насам.

Стачката затвори двата основни завода за сглобяване на самолети 737 MAX и 777 в региона на Пюджет Саунд, предава АФП.

Boeing, ръководена от новия главен изпълнителен директор Кели Ортбърг, се надяваше, че 25-процентно увеличение на заплатите за четири години и ангажимент за инвестиции в региона на Пюджет Саунд ще бъдат достатъчни. Според работниците обаче това предложение е шамар в лицето след повече от десетилетие на почти стагниращи заплати.

Федералната служба за посредничество и помирение (FMCS) заяви, че е в контакт с двете страни и подкрепя завръщането им на масата за преговори. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:00 | 14.09.24 г.
Най-четени новини
Още от Индустрия виж още

Коментари

Финанси виж още