IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Строителният министър: Обмисля се да няма промяна в цените на винетките догодина

Законодателни промени бавят подаването на информация за нарушителите на пътя от камерите на ТОЛ системата, съобщи Виолета Коритарова - Касабова

17:39 | 19.09.24 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: БГНЕС
Снимка: БГНЕС

Обмисля се да няма промяна в цените на винетките догодина, съобщи служебният министър на регионалното развитие и благоустройство Виолета Коритарова - Касабова в Пловдив, съобщи БТА.

"Тази тема винаги е била фокус в работата и анализите на Агенция "Пътна инфраструктура" и министерството. Не мисля, че бихме говорили за поевтиняване, но се обмисля към момента да няма промяна за догодина", посочи Касабова.

Тя коментира също така и темата с камерите на ТОЛ системата, които ще подават информация за нарушителите на пътя. "Това е един от начините, който мислим, че ще бъде добър за въвеждане. Знаете, че има и необходимата законова предпоставка за това. Служебният кабинет внесе изменение в Закона за движение по пътищата, където дефинираме именно "средна скорост", за да може тя да бъде правоприлагана", обясни служебният министър.

Според нея системата може да заработи до края на годината, но това зависи от приемането на законодателните промени.

"Засичането ще започне, когато бъде приет закон за изменение на Закона за движение по пътищата, защото това е основа, на която камерите ще могат да правоприлагат", обясни служебният министър на регионалното развитие и благоустройство.

Преди началото на Десетата юбилейна годишна конференция, посветена на пътната безопасност  – "ВИЗИЯ 0" или нула жертви при пътнотранспортни произшествия, организирана от Сдружение "Българска браншова асоциация пътна безопасност", Касабова коментира и други актуални за региона теми. Една от тях беше темата за Околовръстното шосе и Югоизточния обход в Пловдив.

Според Касабова много бързо трябва да започне строителството. Тя съобщи, че на среща в министерството вчера с всички участници в процеса по проектиране и строителство от МРРБ са поели ангажимент да дадат разрешително за строеж още тези дни, след което предстои неговото обнародване.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:39 | 19.09.24 г.
Най-четени новини
Още от Транспорт и инфраструктура виж още

Коментари

Финанси виж още