IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Белият дом призова Boeing и стачкуващите служители да преговарят

Около 33 000 работници участват в протеста

20:25 | 13.09.24 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън обяви днес, че е в контакт с Boeing и със синдиката, защитаващ правата на служителите на самолетостроителната корпорация, които обявиха стачка, предаде БТА. 

Около 33 000 работници, членуващи в Международната асоциация на машинистите и аерокосмическите работници (IAM), участват в протеста. Стачката на практика ще блокира производството на пътнически самолети в редица съоръжения на една от най-големите промишлени корпорации в САЩ.

"Призоваваме двете страни да преговарят добросъвестно, за да постигнат споразумение, което ще бъде в интерес както на служителите, така и на компанията", посочва официален представител на Белия дом.

По-рано финансовият директор на Boeing заяви, че стачката в Сиатъл ще застраши възстановяването на компанията.

„Всяко въздействие ще бъде продиктувано от продължителността на спирането на работата, но стачката ще се отрази на производството, доставките и операциите и ще застраши възстановяването ни“, посочи Брайън Уест. Той изрази надежда за бързо възобновяване на преговорите със синдиката.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:22 | 13.09.24 г.
Най-четени новини
Още от Транспорт и инфраструктура виж още

Коментари

Финанси виж още