IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

„България Еър“ посрещна петия си самолет Airbus А220 и първия от модела A220-100

Въздушният флот на националния авиопревозвач се обновява с по-модерни, по-екологични и икономични самолети

15:41 | 11.09.24 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: България Еър
Снимка: България Еър

В ранните часове на 11 септември „България Еър“ посрещна петия по ред самолет Airbus А220, който кацна на летище София от фабриката на производителя в Канада.

Самолетът, който ще лети на средни разстояния по международните и вътрешните дестинации на националния превозвач, е от по-компактната модификация А220-100. Разпределението на борда му е 8 броя места, обособени за бизнес класа, и 110 места, предназначени за пътниците в икономична класа. Неговата регистрация е LZ-LIS, традиционно посветена на голям европейски град, в случая португалската столица Лисабон.

Самолетите от типа Airbus А220 предлагат най-големите прозорци в своя клас, спрямо другите самолети с една пътека, както и по-широки седалки в икономична класа, предоставящи повече лично пространство и комфортно изживяване по време на полета.

Самолетът има просторна и тиха пътническа кабина с ново модулно осветление, адаптивна климатична система и оптимизирани отделения за ръчен багаж с най-големия капацитет в категорията. Новото попълнение на флота на националния превозвача LZ-LIS ще предостави на своите пасажери всички изброени удобства и екстри на борда.

„България Еър“ е сред първите авиокомпании в Европа, която поръча седем модерни пътнически самолета Airbus A220 с две модификации - A220-100 и A220-300. Доставката на първите 4 самолети с по-голям размер Airbus A220-300 в България започна от юни 2023 г., а сега дойде и първата машина от модела Airbus A220-100.

Въздушният флот на националния авиопревозвач се обновява с доста по-модерни, по-екологични и икономични самолети, които използват с до 25% по-малко гориво и отделят намалено количество вредни емисии. Самолетите също така са с до 50% по-малък шумов отпечатък, което ги прави подходящи за летища в градските зони.

Националният превозвач се стреми да предостави на своите пасажери най-добрите и комфортни условия за приятни полети с модерните самолети на Airbus А220, с които оперира полетите по редовните си линии от 2023 г.

Последна актуализация: 15:41 | 11.09.24 г.
Най-четени новини
Още от Транспорт и инфраструктура виж още
Финанси виж още