IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Държавата си е върнала собствеността върху "Летище Пловдив"

Министерството на транспорта е купило акциите на „БК Проджект“ чрез дружеството „Летище София“ ЕАД, като цената на сделката не се посочва

18:23 | 29.08.24 г.
Снимка: БГНЕС/Веселина Божилова
Снимка: БГНЕС/Веселина Божилова

Министерството на транспорта и съобщенията, чрез своето дружество „Летище София“ ЕАД, е купило акциите на „БК Проджект“ ЕООД в „Летище Пловдив“ АД.

Това е дружество, учредено през 1995 г. между държавата и частни акционери, което притежава перона на летището, базата с горивно-смазочни материали и други помощни съоръжения, съобщава БНР. 

Не се съобщава каква е цената на сделката. От ведомството посочват само, че  цената е „оптималната“, която може да бъде постигната.

Смяната на собствеността на „Летище Пловдив“ АД е отразена в Търговския регистър. Едноличен собственик на капитала на дружеството е Министерството на транспорта и съобщенията, според справка по партидата на компанията.

През последните години за летището в Пловдив, което е второто най-голямо в България, премина през два опита да бъде отдадено на концесия, които се провалиха.

Транспортното министерство вероятно ще се опита отново да потърси концесионер.

В момента се осъществяват полети от и до Лондон, Ница, Анталия, Манчестър и др., според сайта на летището.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:23 | 29.08.24 г.
Най-четени новини
Още от Транспорт и инфраструктура виж още

Коментари

Финанси виж още