IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цялостна реконструкция на ул. "Опълченска" в София започва от 16 юли

Строителните дейности ще започнат от кръстовището на ул. "Опълченска" и бул. "Сливница"

18:34 | 04.07.24 г. 4
Снимка: Столична община
Снимка: Столична община

Цялостна реконструкция на ул. “Опълченска“ в София от кръстовището с бул. “Сливница“ до бул. “Тодор Александров“ започва на 16 юли. Това е един от инфраструктурните обекти, заложени в капиталовата програма на Столичната община, съобщи заместник-кметът на София по направление финанси, здравеопазване и обществено строителство Иван Василев, цитиран от пресцентъра на общината. 

Строителните дейности ще стартират от кръстовището на ул. “Опълченска“ и бул. „Сливница“, включително мостовото съоръжение над р. Владайска. Дължината на целия участък е около 715 м. 

Проектът предвижда реконструкция на инженерната инфраструктура. Ще се реконструира канализацията, ще се изградят нови тръбни мрежи, канални и водопроводни клонове. Ще се обнови електроразпределителната мрежа. Ще се извърши и преустройство на тролейбусната контактно-кабелна мрежа, както и реконструкция на трамвайния релсов път при кръстовището на ул. „Опълченска“ и ул. „Пиротска“. 

Пътното платно на ул. “Опълченска“ ще бъде обновено и разширено, като габаритът на основното трасе ще е с пътни платна 22 м, който включва по 3 ленти за движение в посока, като едната от тях ще бъде само за градския транспорт, и разделителна ивица от 1 м. Ще бъдат изградени нови тротоари съгласно съществуващото застрояване и регулация. Ще се изгради ново улично осветление, двустранно разположено по пътното платно. 

Строителните работи ще бъдат извършени с временна организация на движение и промяна на част от линиите на градския транспорт. 

Срокът за изпълнение на обекта е около 8 месеца. След ремонта ще бъдат засадени нови 50 широколистни дървета. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:35 | 04.07.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Транспорт и инфраструктура виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
cassey5955
преди 11 минути
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена --- https://bitly.cx/arctik
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
пасъм
преди 1 час
Ще бутнат ли къщурката на Гошо Тарабата :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още