IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БДЖ въвежда електронна продажба на билети във влака между София и Бургас

Железопътният превозвач увеличава състава на нощния влак до морския град, десет влака на денонощие ще се движат до морето

16:00 | 24.06.24 г. 3
Снимка: МТС
Снимка: МТС

Започва поетапно оборудване на влаковете с електронни устройства за продажба на билети. Такива устройства вече работят пилотно по линията София-Видин. Предстои още 140 да бъдат въведени в експлоатация, като с приоритет ще се оборудват най-натоварените влакове в страната. Това съобщи управителят на „БДЖ-Пътнически превози“ Венцислав Славков на среща при министъра на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков и ръководството на „Холдинг БДЖ“.

Още от тази седмица БДЖ ще увеличат влаковете между София и Бургас, информираха от транспортното министерство. От пресцентъра на ведомството обясниха, че служебният министър е поискал пълна проверка на всички обстоятелства, свързани с влакa от София до Бургас в петък вечер. „Абсурдно е пътниците да пътуват по този начин, при положение, че имат закупен билет, а някой не си е свършил работата“, коментира Гвоздейков.

Коментарът е по повод твърдения от страна на пътници, че в състава на влака е имало празни спални вагони, които са били заключени. От БДЖ увериха, че абсолютно всички места в тях са били продадени и заети. От транспортното министерство изтъкнаха, че проблемът с влака е възникнал, защото той е без задължителна резервация и спира на необслужвани гари и пътниците от тях закупуват билетите си директно от превозния персонал. Това възпрепятства ограничаването на закупуването на билети, защото кондукторът няма връзка с билетоиздаващата система, поясниха от железопътния превозвач.

От БДЖ потвърдиха, че от днес са взети мерки за увеличаване на състава на нощния влак от София до Бургас, включен е и допълнителен вагон, който да обслужва нарастващия през лятото пътникопоток. От този петък към композицията ще бъдат добавени още два вагона, а от 29 юни ще тръгва още един влак по същото направление. С това влаковете между столицата и морския град ще станат общо десет на денонощие.

От днес втора композиция с четири от новодоставените германски вагони вече пътува между София и Бургас. Тя тръгва от столицата в 6:40 ч. и се връща обратно в следобедните часове.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:00 | 24.06.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Транспорт и инфраструктура виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 2
candaceblue
преди 3 дни
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:---- https://shorter.me/keto
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 0
doba
преди 3 дни
Това възпрепятства ограничаването на закупуването на билети, защото кондукторът няма връзка с билетоиздаващата система, поясниха от железопътния превозвач.' - може ли да бъде изяснена мисълта, моля :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
doba
преди 3 дни
'Коментарът е по повод твърдения от страна на пътници, че в състава на влака е имало празни спални вагони, които са били заключени. От БДЖ увериха, че абсолютно всички места в тях са били продадени и заети. От транспортното министерство изтъкнаха, че проблемът с влака е възникнал, защото той е без задължителна резервация и спира на необслужвани гари и пътниците от тях закупуват билетите си директно от превозния персонал. Това възпрепятства ограничаването на закупуването на билети, защото кондукт
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още