IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Коритарова: За 2,5 г. ще има път до терена за новата детска болница

Служебният регионален министър е установила забавени проекти по Плана за възстановяване и изрази опасения, че държавата може да загуби средства

11:09 | 02.06.24 г. 2
Служебният регионален министър Виолета Коритарова. Снимка: Стефан Василев, БГНЕС
Служебният регионален министър Виолета Коритарова. Снимка: Стефан Василев, БГНЕС

За около две години - две години и половина ще има път до терена за новата детска болница. Това каза в ефира на Нова телевизия служебният министър на регионалното развитие и благоустройство Виолета Коритарова-Касабова.

Докато се строи сградата, Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) се ангажира да изгради и последната част от Околовръстния път на София. Изчакваме представители на общината да се включат в специална група, която работи по проекта, посочи министърът. 

Тя заяви, че министерството съкращава вътрешните срокове за придвижване на документацията по строежа. Има много дейности по разрушаване на стара сграда и разчистване на терена, коментира Коритарова, но не се ангажира със срок за завършването на строежа.

По повод ремонта на "Дунав мост" при Русе, който започва в края на юни, служебният министър каза, че той няма да задълбочи "кризата при преминаването". На моменти може да има забавяне, защото една от лентите ще бъде затваряна частично. За кратко ще има пълно затваряне, но това няма да е в първата година на строителството. Ремонтът се очаква да приключи в рамките на две години, посочи още Виолета Коритарова. 

Настилката на магистрала "Тракия" в района на Ямбол и Сливен е лоша, тя ще бъде ремонтирана през есента. Продължава работата по магистрала "Хемус", след като известно време не се работеше. Сега тези участъци трябва да се санират, за да се превърнат в строителен обект. Тази година се очаква да бъдат готови 17 км, а догодина още 26 км от нея, каза Коритарова и допълни, че в същото време по два от тунелите на "Хемус" дейностите по ремонт ще приключат до края на месеца.

Установих забавени проекти по Плана за възстановяване, когато встъпих в МРРБ. Затова и поисках вътешен одит. Тя отхвърли твърдения на предшественика си Андрей Цеков, но изрази опасения, че държавата може да загуби средства.

Вчера от ПП-ДБ заявиха в прессъобщение, че инхаусът е проблемен, когато държавата възлага на държавна фирма, а тя превъзлага съответния обем работа на частна фирма. "Именно по този порочен модел по времето на ГЕРБ са източени средства за магистралите „Хемус“ и Видин – Ботевград", отбелязват те.

"Служебният министър на МРРБ Коритарова е приела ролята на кукла на конци в ръцете на ГЕРБ и ДПС. Явно шефовете са й възложили да „създаде“ измислен огледален скандал по темата инхаус с цел омаскаряване на политическия им противник", коментират от ПП-ДБ.

"Коритарова следва публично да отговори защо, след като същото звено за вътрешен одит в МРРБ констатира, че всички поръчки за текущи ремонти на пътищата на стойност над 4 млрд. лв., стартирани от предишното служебното правителство, са проведени при фрапантни нарушения на Закона за обществени поръчки (ЗОП), днес тя дава заявки да възобновява възлагането по тези поръчки. И защо за това й действие не е сезирана АДФИ", се казва още в изявлението.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:10 | 02.06.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Транспорт и инфраструктура виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 2
chelsae6187
преди 3 седмици
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:---- https://shorter.me/keto
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 14
khao
преди 4 седмици
китодар е пророк :))) време да купите оборудване за болницата... ама от най скъпото!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още