IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Министърът на туризма: Съотношението цена-качество по българското Черноморие е добро

Не е панацея да привлечем работници от трети страни, каза Евтим Милошев

12:58 | 24.06.24 г.
Снимка: Getty
Снимка: Getty

Съотношението цена-качество по българското Черноморие е добро спрямо другите пазари. Това заяви служебният министър на туризма Евтим Милошев по Нова телевизия. 

Относно цените на почивките това лято той подчерта, че държавата не може да контролира свободния пазар.

"В концесионните договори има заложени минимални и максимални цени. Те се обявяват в началото на сезона. Има места, на които цените са намалени, има и такива с ръст от 10-20%, зависи колко добре е уреден конкретният плаж", допълни служебният министър. 

За проблема с дефицита на работна ръка в туристическия бранш министърът посочи, че проблемът съществува, но не е в обхвата на Министерството на туризма. По думите му във всички сектори има проблеми с работната ръка, трябва да се намери баланс между осигуряване на работници от трети страни и сигурността на страната. „Консулските служби работят целогодишно, не може с магическа пръчка да се смени цялата концепция'', смята Милошев.

"Не е панацея да дойдат работници от трети страни, а моментна необходимост", допълни той.

До 2-3 дни в морето край Кранево ще може да се плува без ограничения, тъй като се очаква пробите на водата да се нормализират, каза още Милошев по повод аварията в пречиствателната станция, след като през уикенда службите отправиха официално препоръка гражданите да не се къпят в морето край Кранево и Албена. Препоръката идва близо 20 дни след аварията, която се е случила на 4 юни.

Евтим Милошев отказа да отговори дали би останал като министър в редовен кабинет, ако му бъде предложено.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:00 | 24.06.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Туризъм виж още

Коментари

Финанси виж още