IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Над 250 български пациенти са лекувани в австрийската Wiener Privatklinik през последните години

През 2025 г. болницата ще удвои капацитета си

12:16 | 20.05.24 г.
Снимка: Катя Димитрова/Investor.bg
Снимка: Катя Димитрова/Investor.bg

През последните години повече от 250 пациенти от България са се лекували в австрийската Wiener Privatklinik (WPK). Това съобщи пред журналисти генералният директор на частната болница Томас Ебм.

Румъния е страната, от която в лечебното заведение идват най-много чуждестранни пациенти – 26% от общия брой. През 2023 г. там са лекувани над 1000 души от северната ни съседка.

Wiener Privatklinik приема общо над 12 хил. пациенти годишно, като приблизително 45 на сто от тях са чужденци, предимно от Източна и Централна Европа.

Най-търсените медицински услуги в лечебното заведение са в сферата на онкологията, ортопедия-травматология, сърдечно-съдова хирургия, реконструктивна хирургия и такава на периферните нерви, детска хирургия и други.

„Целта ни е да доставим на пациентите си медицинско лечение с най-доброто възможно качество, а пациентите от България и Румъния са много важни за нас“, подчерта на пресконференция медицинският директор на Wiener Privatklinik унив. проф. д-р Кристоф Цилински.

WPK е една от най-големите частни болници в Австрия, включена в класацията „Най-добрите болници в света“ за четири поредни години (2021-2024). Ръководството на болницата планира инвестиции на стойност 70 млн. евро, които ще удвоят сегашния ѝ размер.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:16 | 20.05.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Здравеопазване виж още

Коментари

Финанси виж още